Vers és próza a Felnőttek Gimnáziumában

Írta:  2013.11.04.
Kerületi Diákhetek programjaként vers és prózamondó versenyen vettek részt a fiatalok október 18-án a Pestszetlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziumában.
Kerületi Diákhetek programjaként vers és prózamondó versenyen vettek részt a fiatalok október 18-án a Pestszetlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziumában.

– A kezdetektől, 1996-tól része a vers és prózamondás a Kerületi Diákhetek rendezvénysorozatnak – mondta Grünvald Mária, a Felnőttek gimnáziumának igazgatója, a verseny szervezője. – Az idén 21 általános és középiskolás jelentkezett a megmérettetésre. A programot Sántha Gábor Lant és Toll díjas író, újságíró, az oktatási-közművelődési, sport- és ifjúsági bizottság tagja nyitotta meg.
– Aki a verset és prózát szereti és megszólaltatja, értékesebb emberré nemesül. Lelkületébe épül az írott szó hordozta szentség, gondolat, igazság, tisztaság, értelem, hazaszeretet, nemzeti érzés, az anyanyelv szépsége, gazdagsága, színessége, muzsikája, ereje – hangsúlyozta Sántha Gábor megnyitó beszédében.

A színvonalas verseny befejezésekor Kurdi János, a Fenőttek gimnázium távoktató tagozatának igazgatóhelyettese, a zsűri elnöke és Sántha Gábor adta át a díjakat a diákoknak.

Általános iskolások:

1. helyezett: Túri Péter (Bókay Árpád Általános Iskola)
2. helyezett: Csatlós Csaba Endre (Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola)
3. helyezett:Vízhányó Balázs (Kondor Béla Általános Iskola)

Középiskolások:


1. helyezett: Zádor Fanni (Karinthy Frigyes Gimnázium)
2. helyezett: Vasadi Nóra (Felnőttek Gimnáziuma)
3. helyezett: Pelle Vivien (Pogány Frigyes Szakközépiskola) és
Olcsák Márton (Trefort Ágoston Szakközépiskola)