Ne siess, idő!

Írta:  2013.11.24.
A Krúdy-kör a Kávéházi esték rendezvénysorozat keretében kiállításmegnyitóval egybekötött zenés irodalmi estet tartott november 21-én a Zila Kávéházban.
Fényesi Tóth János irodalomszervező előadó, költő üdvözlő szavait követően Görög Béla festőművész, grafikus, a vecsési Periféri Art Képzőművészeti Stúdió, a Bálint Ágnes Kulturális Központ művészeti vezetője nyitotta meg a kiállítást.

– Szénási Sándor István költőt „sajnos” már több évtizede ismerem, sajnos azért, mert nagyon gyorsan szalad az idő, mint ahogy a most megjelent könyvének címe, a Ne siess, idő! is utal rá – mondta tréfásan Görög Béla. – Egy évvel ezelőtt felkért a költőbarátom arra, hogy a 60. születésnapja alkalmából megjelenő könyvéhez készítsek illusztrációkat. Nagy megtiszteltetésnek éreztem a megbízást és örömmel igent mondtam. De nemcsak a könyv apropóján vagyok itt, hanem abból az alkalomból is, hogy a Periféri Art Képzőművészeti Stúdió bemutatkozhatott a Zila Kávéházban. A kiállításra tíz alkotó harminc képet hozott el, amelyeknek tematikája kapcsolódik a bemutatott könyv címéhez.
A tárlat megnyitóját követően az irodalomé volt a főszerep. A jubiláló költő elmondta, hogy hat éve alakult meg a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör, amelynek ő a vezetője. Minden hónapban egy alkalommal összegyűlnek a Vecsési Gyermekkönyvtárban, ahol felolvassák az elmúlt időszak alatt született verseiket, novelláikat, hogy építő kritikát mondanak egymás írásairól.
Az irodalmi kör tagjai rendszeresen lehetőséget kapnak arra, hogy írásaik megjelenhessenek a Vecsési Tájékoztató újságban.

Szénási Sándor István a jubileum alkalmából így vallott önmagáról: „Minden nemzedéket megillet az emberi lélekben rejtőző varázslatos világ csodája, amit tehetségemhez mérten igyekeztem versekbe foglalni és kézzel foghatóvá tenni, hogy újra élhető legyen minden érdeklődő számára. Önzésnek vélem egyedül átélni azokat az érzéseket, gondolatokat, felismeréseket, amiket kaptam eddigi életem folyamán. Nem lehet hiábavaló semmi fáradság, küzdelem, amit nemes célokért vállalunk, akkor sem, ha ezért olykor szembe kell menni a világgal”.
A műsorban Benke Mária, Kelemen Bata Mária, Kortye Vilmos (gitár), Hrahovina András (ének), Görög Béla (dob), Gombos Adrienn, Sallai Gyula, Varjasi Béla, Szénási Sándor István működött közre..
A tárlat 2014. január 15-ig tekinthető meg a Zila Kávéházban.