Ismét itt van az igazi Mikulás

Írta:  2013.12.01.
Idén is eljött a magyar gyerekekhez a lappföldi Mikulás. Joulupukki november 30-án érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre.
Idén is eljött a magyar gyerekekhez a lappföldi Mikulás. Joulupukki november 30-án érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre, ahol óvodások várták. Magyarul köszöntötte a gyerekeket, akik ünnepi dalokkal kedveskedtek neki. A Mikulás szaloncukorral jutalmazta az éneklést.


Az északi vendég és az óvodások találkozója, csakúgy, mint tavaly, idén is a vecsési Airport Hotel Budapestben folytatódott, ahol Finnország budapesti nagykövete, Pasi Tuominen is köszöntötte Joulupukkit, aki itt is megajándékozta a gyerekeket, míg a felnőtteknek szánt karácsonyi üzenete így szólt:
– Szeretettel készüljön mindenki az ünnepekre, hogy azok a megértést, a boldogságot hozzák mindenkinek. Gyakorlatilag üres kézzel jöttem, mert a boldogság nem az anyagi javakban, hanem a megbékélésben és a gyerekek felhőtlen gyermekkorhoz való jogának a biztosításában van.
A Mikulás Ajkán kezdte meg magyarországi körútját, december 1-jén pedig a Lurdy Házban részt vett a Finnagora intézet Mumin-rajzpályázatának díjkiosztóján. A következő napokban Veszprémben, Körmenden, Kaposmérő-Baglaspusztán, Szegeden és Maroslelén járt. December 6-án délelőtt a fővárosban részt vesz az 56-osok terén a Mikulásgyár fő sátrának megnyitóján, majd a Vörösmarty téren találkozik a gyerekekkel. December 7-én az óbudai Fő téren, december 8-án Budaörsön az Intersport áruház várja a kicsiket.