Művésztanárok koncerteztek

Írta:  2014.03.10.
A Dohnányi Ernő Zeneiskola művésztanárai adtak koncertet február 28-án a Rózsa Művelődési Házban.
Évente egyszer különleges hangversenyt rendez a Dohnányi Ernő Zeneiskola. Ilynekor a pedagógusok muzsikálnak a diákoknak, szüleiknek, illetve mindenkinek, aki kedveli a zenét.

– A magas színvonalú tanári hangverseny hangulata ünnepélyes, egyben színes volt – mondta a koncertről Farkas Márta, a zeneiskola igazgatója. – Minden zenét tanuló gyermek számára példaértékű lehetett, ahogy a pedagógusaik játszottak. Bár telt ház volt a Rózsa Művelődési Házban, annak örülnék a legjobban, ha jövőre még többen hallgathatnák a művésztanárok produkcióit, mert rendkívüli képességű, nagyszerű muzsikusaink vannak a Dohnányiban.
Az est folyamán barokk muzsika és vonósnégyes egyaránt megörvendeztette a nagyérdeműt. Ez utóbbinak azért is örült a zeneiskola igazgatója, mert erre az alkalomra állt össze a négyes. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy nem utoljára hallhatta őket a közönség.
Ambrózy Attila fagottművész nem fagottdarabot játszott, hanem egy csellóra írt művet adott elő fagotton. A művész ragyogóan oldotta meg ezt a szinte lehetetlen vállalkozást. A melankolikus hangvételű, rövid darabot még a gyerekek is csendben, a legkisebb „zizegés” nélkül hallgatták. Koczka Andrea gyönyörű szatmári dalokat énekelt citerakísérettel.
Az egyébként klasszikus zenét oktató tanárok nagyon könnyed, vidám zenével fejezték be a műsort.
A Dohnányi zeneiskola következő programja a március 23-i filmzenei koncert lesz a Pestszentimrei Sportkastélyban. Igaz, hogy az összes jegy elkelt már, azonban a 14 órakor kezdődő főpróba is nyilvános.