Győzelem a stressz fölött

Írta:  2014.01.21.
Folytatódik az egészséges életmóddal foglalkozó előadás-sorozat a Lőrinci Nagykönyvtárban. Hasznos tanácsok és gyakorlati praktikák a kiegyensúlyozott hétköznapokhoz.

Az FSZK Lőrinci Nagykönyvtár célja 2014-ben is a közérthető ismeretterjesztés elősegítése. Az előző évek folyamán számtalan színvonalas program színesítette a könyvtár mindennapjait, és a munkatársak a résztvevők visszajelzései alapján folyamatosan szervezik a további előadásokat. Az Egészséges életmód című előadás-sorozat bemutatja, hogy az életmódváltás egy hosszabb folyamat, nem szokásaink gyors és radikális megváltoztatása. A különféle területeket képviselő szakemberek gyakorlati tanácsokat adnak a lépésről lépésre történő, könnyebb változtatáshoz, és segítenek az egészségtudatos szemlélet kialakításában.
Némethné Mézes Judit életmód-tanácsadó, lelkigondozó négy éve tart előadásokat a stressz témakörében. Viccesen úgy fogalmazott: a stressz csak az élőket sújtja. Ám a stressz nem csak negatív lehet – adrenalinnal tölti fel a szervezetünket, és kizökkent a monotonitásból. Az életmód-tanácsadó ötrészes sorozatában, interaktív órák keretében nem csupán a fontos fogalmakat magyarázza meg, és a folyamatos stressz következményeire világít rá, hanem tesztekkel és munkafüzetekkel segíti, hogy a résztvevők könnyebben sajátíthassák el és alkalmazhassák a mindennapjaikban az előadásain hallott stresszkezelési technikákat.

A sorozat következő előadásai január 16-án és 30-án, továbbá február 13-án és 27-én, csütörtökön 17 órától lesznek a könyvtárban. Némethné Mézes Judit ezenfelül minden előadás előtt szívesen beszélget a résztvevőkkel. A könyvtári programmal párhuzamosan pedig a Pestszentlőrinci Biblia-házban február 8-án az öt szeretetnyelvet megismertető előadásra, március 8-án pedig egy stresszkezelési összefoglalóra várja 16 órától az érdeklődőket.