Gyöngyből fűzött csodák

Írta:  2014.03.30.
Tavaszi ékszer-, gyöngykiállítást és vásárt rendezett március 23-án a Kondor Béla Közösségi Ház.
Aki eljött a vasárnapi programra, nemcsak nézegethette az ásványokat, drágaköveket, kövületeket, kagylókat, csigákat, hanem meg is vásárolhatta az azokból készült szemet gyönyörködtető ékszereket, a gyöngyöket, díszköveket, babaláncokat, gyógyító köveket.

Szabó Csabáné népművelő, a program főszervezője elmondta, hogy a Kondor Béla Közösségi Ház lassan húsz éve rendezi meg húsvét táján az ékszer-, gyöngykiállítást és vásárt.
– Ezúttal harminc kiállító jött el, aminek nagyon örülök – mondta a népművelő. – Természetesen az örömöm akkor a legteljesebb, ha együtt van a kiállító és a látogató. Remélem, hogy ma sokan jönnek el hozzánk, mert nagyon jó a program.
Gothard Éva, aki csodaszép egyedi készítésű gyöngyékszereket hozott a kiállításra.
– A gyöngyözésem néhány csomag maradék gyönggyel indult, amiket szerettem volna felhasználni – mesélt a kezdetekről a vállalkozó.
A húgom mutatta meg, hogy miként kell gyöngyöt fűzni. Először egy láncot készítettem, amely nagyon tetszett az ismerőseimnek. Mivel maradt még gyöngyöm, elkezdtem egy másikat, ami szintén jól sikerült. Így kezdődött a gyönggyel való foglalatosságom… Azóta már vállalkozóként dolgozom, különféle divatos nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk, karkötők kerülnek ki a kezem alól, és több tervező is felkért, hogy készítsek ruhákra gyöngyhímzést.
Kovács Józsefné ha csak teheti, évek óta eljön a programra.
– Csodaszép dolgokat lehet itt látni – mondta. – A közelben lakom, és a Városképből értesültem az ékszerkiállítás időpontjáról. A múlt évben egy kék színű gyöngysort vásároltam, most pedig marokkövet szeretnék venni.
Tóth Tünde így folytatta:
– Nagyon tetszik a kiállítás. Egy rózsaszín Swarovski-kristályos nyaklánccal „szemezek”, mert jól illene az egyik blúzomhoz.