Költészetnapi kultúrgála

Írta:  2014.04.14.
A Vajk-sziget Általános Iskola diákjai, pedagógusok és szülők színvonalas műsorral ünnepelték meg április 11-én a költészet napját. A kultúrgálán verssel, prózával, zenével, dallal szerepeltek a diákok.

A Vajk-sziget Általános Iskola hosszú éveken át januárban, a magyar kultúra napjához közel eső időpontban tartotta meg művészeti seregszemléjét, a kultúrfesztivált, amely egyben az iskolai szavalóverseny döntője is volt. Egy évvel ezelőtt azonban az azóta kultúrgálának nevezett verses, zenés, táncos, délutánt a magyar költészet napjához igazították.

Ezen a délutánon a diákok már a versenyzés feszültsége nélkül léphettek a színpadra, hiszen ők már mind az iskola korcsoportonkénti vers- és prózamondó versenyének legjobbjai voltak.
A tornateremben tartott két felvonásos, csaknem kétórás műsor az 1–2. osztályos tanulók néptáncbemutatójával kezdődött, majd Ertli Mária, az iskola igazgatója megnyitotta a gálát. A délután folyamán közel 30 diák állt színpadra, akik a hagyományokhoz méltó műsorral örvendeztették meg a közönséget. A szavalatok mellett hallhattunk többek között zongora- és fuvolaszólót, valamint furulyaduót is. A műsort a 3–5. osztályos tanulók moldvai táncokkal zárták.