Húsvéti készülődés

Írta:  2014.04.14.
Húsvéti alkotóműhelyt rendezett április 13-án a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért Fiatalokért Közalapítvány az Imre-házban. Piroslottak a hungarocell tojások, és megkezdődött a tojásvadászat.
A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért Fiatalokért Közalapítvány évente több ezer fiatalt mozgósítva szervez változatos programokat a kerületben. A szociális tevékenységen túl az oktatómunkához kapcsolódva rendeznek versenyeket, múzeumlátogatásokat és kirándulásokat. Emellett az alapítvány havi rendszerességgel tart különféle kézműves foglalkozásokat, főként az ünnepekhez kapcsolódóan.

Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára elmondta, hogy az alkotóműhelyekben főleg olyan technikákat tanítanak meg a gyerekeknek, amilyenekkel az óvodában vagy az általános iskolában idő és alapanyag hiányában nem találkoznak.
– A gyerekek egyik kedvence a gyöngyfűzés, amivel az állatkáktól az ékszerekig sok mindent alkothatnak. Nagy népszerűségnek örvend emellett a dekupázsolás, de tartottunk már üvegfestést, makramézást, és készítettünk hálószobai lámpát is – mesélte.
Az alapítvány Imre-házban rendezett húsvétváró foglalkozásán a betérők festhettek hungarocell tojásokat, illetve húsvéti szalvéták felhasználásával, dekupázstechnikával díszíthették ki azokat. Színes és mintás papírok felhasználásával háromdimenziós ajtódíszeket készíthettek, valamint nyuszi, tojás vagy tulipán alakú falapok közül válogathattak, amelyeket aztán ki-ki a saját ízlése szerint festhetett be. Amikor pedig az asztalok megteltek a szebbnél szebb alkotásokkal, megkezdődött a tojásvadászat. Kicsik és nagyok marka hamarosan megtelt apró csokitojásokkal.