Öt éve lőrinci a Krúdy Gyula Irodalmi Kör

Írta:  2014.04.20.
Több mint három évtizedes múlttal rendelkezik a Krúdy Gyula Irodalmi Kör, amely ötödik éve lelt új otthonra a Zila Kávéházban. Az évfordulót egy festménykiállítás megnyitásával és irodalmi műsorral ünnepelték a művészek és a művészetrajongók.
A „Lelkünk ünnepnapjai” című antológiából elhangzó művekből álló irodalmi est felvezetéseként Zászlós Levente, a Krúdy kuratórium elnöke adott át díszoklevelet Zila Editnek és ifjabb Zila Lászlónak, megköszönve azt, hogy a kávéház befogadta a Krúdy kör rendezvényeit.

- Számunkra megtiszteltetés, és öröm, hogy az irodalmi klub ide költözött, és tagjai öt éve, minden hónapban visszajárnak hozzánk. Ezzel sikerült egy közös célt elérni, a múlt század első felének irodalmi kávéházi hangulatát visszahozni a jelenbe – fogalmazott az elismerés átvételekor ifjabb Zila László.
Király Lajos, a Krúdy kör vezetője ugyancsak díszoklevéllel köszönte meg a Montázs Magazinnak az irodalom népszerűsítéséért végzett munkáját, és a segítséget, amelyet a magazin a Krúdy kör tagjainak írásaiból közösen készített „Lelkünk ünnepnapjai”című antológia létrehozásában nyújtott.
- A Montázs Magazin, az internetes újságok zömétől eltérő módon megvalósította azt a célt, hogy a népszerű, ismert és méltán elismert nagy művészek munkáin túl bemutassa a sokszor a hétköznapi munka mellett dolgozó, tehetséges, de kevésbé ismert alkotókat is.