Lendület és akrobatika

Írta:  2014.04.30.
Országos táncversenyt rendezett a Négy Muskétás SE a Pestszentimrei Sportkastélyban. A versenyzők vérpezsdítő rock and roll produkciókban mérték össze tánctudásukat.

A Négy Muskétás Sporttánc Egyesület 1995-ben alapított akrobatikus rock and roll versenyklubot, aminek célja a gyermekek mozgáskészségének fejlesztésén túl az volt, hogy táncosaik a sporttáncra jellemzően hazai és külföldi versenyeken egyaránt részt vegyenek.

– Annak idején fiatal táncosként azt gondoltuk, hogy nemcsak néhány páros szeretne akrobatikus rock and rollt táncolni Budapesten, így született meg a leányformáció ötlete. Igazunk lett, s Magyarországon elsőként kezdtük el a leányformációs kategória bevezetését az akrobatikus rock and roll világába. Hamarosan a kezdeti egy tanfolyam helyett a város több pontján indult meg az oktatás, többek között itt, a XVIII. kerületben. Úttörő munkánk révén a formáció alakítása ma már hatalmas népszerűségnek örvend, és nemcsak a magyar, hanem a világszövetség szabályzatában is helyet kapott – mondta Juhász Péter, az egyesület elnöke, a dél-pesti régió vezetőedzője.
Az egyesület által minden évben megrendezett országos akrobatikus rock and roll táncversenynek évek óta a Sportkastély ad otthont. A pontszerző versenyen, idén két napon át, április 26-án és 27-én, az utánpótlás lányformációi és a felnőtt páros kategóriák szerepeltek. A megmérettetésen csaknem 600 táncos lépett fel, akik az ország több pontjáról érkeztek.