Higgy varázsos önmagadban!

Írta:  2014.05.10.
Meselovagok napja címmel irodalmi gyermektalálkozónak adott otthont május 7-én a Kondor Béla Közösségi Ház.
A Meselovagok Napját Hinda Vichi (Bartos Enikő) írónő, a Meselovagok-könyvek szerzője álmodta meg és indította útjára a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnáziummal közös szervezésben öt évvel ezelőtt. Az idén annyi változás történt a programban, hogy Magyar Gabriella gyógypedagógus a Wesley iskola helyett a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (SOFI) színeiben szervezte meg az irodalmi és művészeti versenyt.

Az idei megmérettetés mottója Hinda Vichi írónőnek a „Higgy varázsos önmagadban!” verssora volt.
A Meselovagok napja című irodalmi gyermektalálkozók célja, hogy a sajátos nevelési igényű és tanulási problémás diákoknak megteremtse a lehetőséget arra, hogy megmutathassák a bennük rejlő értékeket.
Az irodalmi versenyre négy kategóriában nevezhettek be az 5–18 év közötti fiatalok. A szavalók és az írók mellett lehetőséget kaptak az ifjú meseillusztrátorok és a Ki mit tud? kategóriában az egyéb színpadi produkciókkal készülők is.
Magyar Gabriella köszöntötte a diákokat, Batári Géza, a SOFI igazgatója nyitotta meg a rendezvényt.
A verseny előtt bemelegítésképpen a Kandó iskola Harangszó zenekara lépett fel, fuvolán két végzős diák működött közre, Dobó Kálmánné vezényletével.
Az idén országossá bővült az eddig fővárosi rendezvény, Pándról is érkeztek kisdiákok. A SOFI diákjain kívül az Eötvös és a Darus iskola tanulói vettek részt a megmérettetésen.
A zsűri tagja volt Mocsári Csilla, a Pándi Általános Iskola igazgatója, Csík Árpádné, a SOFI Életjel Alapítvány kuratóriumának elnöke, Seress Gabriella, a Magyar Rádió munkatársa, Bódis Éva írónő (Agatha Ravenna Moon).
Értékeléskor minden gyermeket önmaga képességeihez és nem társaikhoz mértek. A különböző hátrányokkal, fogyatékossággal küzdő gyerekek így nemcsak azt értették meg a találkozón, hogy ők maguk értékesek, fontosak, de megtanulták elfogadni társaik hibáit, másságát is.
A verseny ideje alatt pihenésképpen kézműves foglalkozáson is részt vehettek a gyerekek.

Díjazottak

1-2. osztályosok: 1. helyezett Arany Boldizsár, Kresse Liza (Darus Utcai Általános Iskola), 2. helyezett Bartos Angelika (Pándi Általános Iskola), 3. helyezést ért el Holland Hedvig Helga, Rozbora Tamás (Eötvös Általános Iskola).
3-4. osztályosok: 1. helyezett Mezei Árpád (Eötvös Általános Iskola), Kőszegi Barbara, Mocsári Levente (Pándi Általános Iskola), 2. helyezett Bohn Zsombor (SOFI), Rácz Viktor, Szabó Vivienn (Pándi Általános Iskola), 3. helyezett Szente József Dániel, Gábor Mudra (SOFI), Sallai Anita, Szebeni Dávid (Pándi Általános Iskola)
5-6. osztályosok: 1. helyezett Váczy Dóra, Kovács Sándor, Kőnig Nikolett (Pándi Általános Iskola) 2. helyezett Wittmann Katalin (Eötvös Általános Iskola), Demény Kristóf (Pándi Általános Iskola) 3. helyezést ért el Dudás Cintia (Eötvös Általános Iskola), Karsai Virág, Tátrai Lilla (Pándi Általános Iskola)
7-8. osztályosok: 1. helyezett Gál Emese, Németh Helga, Esztergomi Evelin (Pándi Általános Iskola), 2. helyezett Rostás Ramóna, Haisz Nikolett (Pándi Általános Iskola)
11-12. osztályosok:1. helyezett Fodor László, Derer Krisztián (SOFI) 2. helyezett Fodor László, Derer Krisztián, Dányádi Éva, Radics Mónika, László Balázs, Molnár Anna (SOFI csoport)
Különdíjat kapott Marozsán Csaba (SOFI)
Ki? Mit? Tud!: 1. helyezett Eötvös Általános Iskola, 2. osztály (Népi gyermekjátékok), 2. helyezett Eötvös Általános Iskola 5-6.osztály (Angol mese: Chiken licken), Tóbiás Attila, Darus Utcai Általános Iskola (Népdalcsokor)