Hosszú hétvége - Vasvári Pál Napok

Írta:  2014.06.07.
Három napon át zajlik idén Pestszentimrén a Vasvári Pál Napok programja. Ma van a főnap, de a vasárnap is tartogat rengeteg érdekességet.
A fesztivál ötlete Kalotaszegen születetett. Az erdélyi Körösfő alpolgármestere, Vasvári életének lelkes kutatója, Péntek László, a helyi református szokás szerint, kopjafát állított a településen az 1848-a hős emlékére. Már akkor döntött: Budapestnek is kell egy mementót. Az ajándékba hozott kopjafát a pestszentimrei reformátusok fogadták be. Innen már rövid út vezetett az imrei illetőségű Vasvári Pál Polgári Egyesület megalakulásáig.

Pompás időben kezdhette a Vasvári Pál Napokat Michelle. A tragikus sorsú paraúszó ifjú kora ellenére maga lehetne az élő akarat diadala. Michelle Krisztina Evans, akinek fél oldalát súlyos betegségek bénítottak le, a sport mellett fellépésekkel tesz tanúságot az élet mellett, s bátorítja sorstársait, bizonyítva: létezik gyógyulás.
Perge László, a helyi vállalkozók egyesületének elnöke, nevét viselő zenekarával a súlyosabb blues muzsika világába kalauzolta hallgatóságát. A Perge Blues Band után a Pestszentimrei Helyszínelők muzsikájára mozdultak a lábak. Következett a fiatalabb korosztály, a mind több saját szerzeménnyel közönség elé lépő Impulse. Programjukból természetesen nem hiányozhattak kedvenceik világsikerei sem. Igazán remek hangulatot teremtettek az este sztár fellépőjének, a 2012-es Megasztár győztesnek, Radics Giginek.

Szombaton egész nap, minden korosztálynak

A koncerteken kívül számtalan kicsiknek-nagyoknak, időseknek-fiataloknak szóló program vár mindenkit ma és holnap a Sportkastély mögötti téren. Lesz ismét csatajelenet, néptánc, katonazene, musical, tánc Botafogó módra, vadulás Tóth Gabi módra. Vasárnap is egész napos kikapcsolódásról gondoskodnak a szervezők. 10.30-tól általános iskolásaink mutatkoznak be saját produkciókkal, délután Vastag Csaba melegíti fel a hangulatot, zárásként pedig a Rice, Rice, Beatrice!