Nyári szünetjel

Írta:  2014.06.18.
Nyaralni indultak a hangok a Dohnányi Ernő Zeneiskolából. Hagyományos zenés tanévzáró ünnepséggel búcsúztak az évtől a diákok.
Tanévzáró koncertet adott a Dohnányi Ernő Zeneiskola június 16-án a Bókay-kertben. Az ünnepséget Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki megköszönte a diákoknak, hogy az elmúlt tanévben is rengeteg fellépéssel örvendeztették meg a közönséget, és hogy számos színvonalas rendezvényen öregbítették a kerület hírnevét.

Az évek során a zeneiskolának több hagyományos rendezvénye is kialakult. Ilyen az adventi és az újévi hangverseny, s növendékei és tanárai szólistaként és kamarazenei produkciókkal is rendszeres szereplői a kerületi ünnepségeknek és kulturális eseményeknek.

A megnyitó után a tanév során kiemelkedő eredményeket elérő, illetve a végzős tanulókat és tanáraikat díjazták, akik oklevelet és emlékplakettet vehettek át az intézmény vezetőitől. Az ünnepséget hangverseny zárta, amelyen először a Himnusz csendült fel a gyerekek előadásában, majd a népzene tanszak és a rézfúvós tanszak egyedülálló fellépése következett.
Az előadást követően a diákok a helyszínen vehették át tanáraiktól az év végi bizonyítványokat. A következő tanévre felvételt nyert diákoknak szeptember 1. és 5. között kell jelentkezniük az iskolában, ennek hiányában helyükre a soron következő előjegyzett gyerekeket veszik fel.