Lőrinci siker az országos dalversenyen

Írta:  2014.07.15.
Az ország egyik legrangosabb dalversenyén ért el sikereket a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola két énekese.
Az ország egyik legrangosabb dalversenyén ért el sikereket a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola két énekese, a korcsoportjában az első helyen végző Kiss Judit Anna, valamint Molnár Anna. A zsűri neves operaénekesekből állt, akik az értékeléskor elismeréssel szóltak Szilágyi Olga művésztanár tanítványairól.

Ádám Jenőről – akit a zene lánglelkű apostolának tartanak – nevezték el azt a háromnapos dalversenyt, amelyet háromévenként rendeznek meg Szolnokon az ország zeneiskoláiban magánéneket tanuló növendékek számára. A tanévet záró, immár nyolcadszor megszervezett nívós zenei program rangját az is emeli, hogy csak háromévente tartják meg. Kerületünkből már több fiatal indult a versenyen. Legutóbb, három évvel ezelőtt helyezést nem értek el, de különdíjat kaptak, hat évvel ezelőtt pedig Kiss András a harmadik lett. A kitartó művészi munkának és a szorgalomnak köszönhetően most a húga első lett Kodály- és Schubert-dalokkal.
– Nagyon örülök, hogy ezen a rangos dalversenyen korcsoportomban az első helyezést értem el – mondta Kiss Judit Anna, akiről a zsűri elnöke, Csengery Adrienne, a híres operaénekesnő így beszélt:
– Judit teljesítménye csillagos ötös, a jövő nagy reménysége. Még nagyon fiatal, a hangja előrébb van, mint a kora. Gyönyörűek a pianói, gratulálok neki a helyezéshez.
A másik ismert operaénekesnő, zsűritag – akiről itt derült ki, hogy egy éve Pestszentlőrincen él –, Cserna Ildikó, a következőket mondta a győztesről:
– Sokra viheti, ha így halad. S ha ehhez a szép hanghoz még mély átélés is társul, nagy karrier vár rá.
A másik Szilágyi-tanítványhoz, a különdíjat kapó Molnár Annához így szólt:
– Hasonló karakter vagy, mint Olga, és sokáig benne voltál az első háromban…
A harmadik szaktekintély, Szilágyi Olga énekművész, művésztanár, aki évek óta foglalkozik a két ifjú énekessel, így összegzett:
– Nagy előrelépés ez az eredmény az előző Ádám Jenő Dalversenyhez képest, amire büszke vagyok, hiszen népes mezőnyben értek el sikert a tanítványaim. Külön öröm számomra, hogy Judit az operaénekes András bátyja nyomdokain halad, és biztos vagyok abban, hogy ha így folytatja, valóban sokra viszi ezen a pályán. A testvérpárt hallhattuk már énekelni a Sportkastélyban rendezett kerületi újévi koncerten, ahol mindkettejük teljesítményét vastapssal jutalmazták. Abban is biztos vagyok, hogy Molnár Anna is szép sikerek előtt áll.
Kiss Judit jövőre érettségizik a pesterzsébeti Kossuth Lajos Gimnáziumban, és a zenei pályát választja, míg a húszéves Molnár Anna az ELTE-n kutatóbiológusnak tanul, de ez nem azt jelenti, hogy nem akar az énekesi pályán is sikereket elérni, hiszen minden adottsága megvan hozzá.