Gyermeki tudásszomj

Írta:  2014.08.23.
Alig egy éve tanultak meg írni és olvasni, lelkesedésükkel máris lenyűgözték a felnőtteket. A Vajk-sziget Általános Iskola másodikosai remekeltek a helytörténeti vetélkedőn.
A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény a 2013–2014-es tanévben a 20 kerületi nevezetes személy portréját bemutató Párhuzamos életrajzok című kiállításból rendezett helytörténeti vetélkedőt. Ezen a Vajk-sziget Általános Iskola 2. b osztálya szerepelt a legjobban. Bár a versenyen indulók közül csak iskolánként választották ki a legügyesebb osztályokat, a másodikosok kiemelkedtek a 72 részt vevő osztály közül.

Kovács Márta osztályfőnök elmondta, először indult vetélkedőn a gyerekekkel, hiszen tavaly még a ceruza is bizonytalanul állt a kezükben.
– Korábban csak csorgott a nyálunk a könyvek után – fogalmazott tréfásan az egyik kisfiú a tudásvágyukról, aki szívesen mesélt a versenyről is. – Úgy volt, hogy az aulában nagy táblákat állítottak ki, amiken híres emberekről olvashattunk. Megtudhattuk, hogy mit dolgoztak és csináltak a kerületben. Ezeket az információkat kellett összegyűjtenünk, és ezek segítségével tudtuk megoldani a feladatlapokat.
A Vajk-sziget iskola elismerésben részesült másodikos tanulói: Biró Lili, Czerovszki Dominik, Dömötör István Vajk, Fehér Boróka Mária, Fetter Fanni Krisztina, Forgách Evelin, Jakus Noel, Kiss Mátyás, Lichtenberger Daniella, Nagy Hunor Atilla, Nagy István Gyula, Nagy-Tromler Emma, Németh Dominik, Ónodi Norbert, Ökrös Zsuzsanna Margaréta, Szabó Csongor Olivér, Szili Natasa, Tóth Attila Álmos, Udvari Dorina, Urbanovics Nóra Diána, Xiao Yu, Zsin Zsombor.