A könyveken túl

Írta:  2014.09.10.
Változatos programokkal várja az olvasókat az Országos Könyvtári Napok elnevezésű rendezvénysorozat. A Lőrinci Nagykönyvtár Mondd, szereted a háziállatod? címmel hirdetett irodalmi pályázatot.
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2014-ben is összefogásra hívta a könyvtárakat, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával minél többen csatlakozzanak közülük az Országos Könyvtári Napok eseményeihez. A rendezvénysorozat keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtára egy héten át – október 13-tól 19-ig – szórakoztató és színvonalas programokkal várja a kicsiket és a nagyokat.

A programsorozat október 13-án, hétfőn Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, táplálkozáskutató egészséges életmódról szóló előadásával kezdődik. Kedden felmerül a kérdés: ismeritek Muhi Andrist, Jankát, Büdös pizsamázót, Szösz nénét, Lecsöppenő Kecsöp Benőt? E népszerű mesehősök megteremtőjével, a kedvelt író-költővel, Varró Dániellel október 14-én író-olvasó találkozón ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Szerdán családi kézműves foglalkozásokat tartanak, csütörtökön A változó agy című, Sonnleitner Károly életmód-tanácsadó, pénteken pedig a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény közreműködésével Rozgonyi Sarolta múzeumpedagógus helytörténeti előadása lesz.
A Könyves Vasárnap, a rendezvénysorozat záróeseménye egyben az elismerések napja is, ugyanis ezen a napon adják át a Könyvtár barátja elismerést. Ezt a gesztusértékű kitüntetést olyan személyek kapják, akik támogatásukkal, önkéntes munkájukkal hozzájárulnak a könyvtár olvasás- és kultúranépszerűsítő munkájához. Emellett ezen a napon lesz a Mondd, szereted a háziállatod? című, gyerekeknek szóló irodalmi pályázat eredményhirdetése is. A pályázatra október 3-ig várják a történeteket. 11.30-tól az Aranyszamár Bábszínház és a Kabóca Bábszínház közös előadása lesz, Máté Angi Volt egyszer egy... című mesekönyve alapján.