Kiállítás és születésnapi köszöntő

Írta:  2014.09.23.
A Krúdy-kör kiállításmegnyitóval egybekötött zenés irodalmi délutánját szeptember 18-án tartotta a Zila kávéházban.
A Krúdy Gyula Irodalmi Kör nem csupán az író emlékét őrzi, hanem az irodalmon kívül egyéb művészeti ágakat is patronál.
Ezúttal Simon M. Veronika Munkácsy- Krúdy- és Holló László díjas Kunst Meister festőművésznek nyílt kiállítása, akivel Kanizsa József, író, költő, a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy-kör titkára beszélgetett.
A festőművész 2013 őszén nyitotta meg hatszázadik kiállítását, azóta már további hatvan tárlata volt. A festményei megtalálhatók 18 ország 252 közintézményében. A legtöbb megrendezett tárlattal rendelkező festőművész teljesítményével bekerült a Rekordok könyvébe is.


– A nagyszámú tárlatnak az a titka, hogy ahová hívnak kiállítani, mindenhová elmegyek – mondta.
Alkotásait sorozatokba rendezi, eddig közel 20 különböző témájú sorozatot kezdett el és bővíti azokat ma is. Munkásságában kiemelkedő helyen szerepel a híres emberekről – költőkről, írókról, történelmi és egyházi személyekről – festett portréi, oltárképei és kötetillusztrációi.
A program második részében Antalfy István írót, költőt, szerkesztőt, a Magyar Kultúra Lovagját ünnepi szerzői esttel köszöntötték 90. születésnapja alkalmából a rendezvény szervezői. Az irodalmárt a pályatárs, Király Lajos mutatta be a rendezvény résztvevőinek.

Antalfy Istvánnak eddig összesen 44 önálló kötete jelent meg. Több mint húsz éve tagja a Magyar Írók Szövetségének. Irodalmi munkásságáért 1999-ben Pilinszky díjjal, 2004-ben Krúdy Gyula Ezüst Emlékéremmel, 2006-ben Magyar Kultúra Lovagja díjjal, 2013-ban Kláris Életműdíjjal és ugyanebben az évben Toll és Ecset Alkotói Díjjal tüntették ki.
A műsorban közreműködött többek között Enyedi Béla Krúdy-érmes daltulajdonos, Németh Nyiba Sándor költő, zeneszerző, birkózó olimpikon, Tárkányi Imre költő, színikritikus, a Magyar Kultúra Lovagja, Stancsics Erzsébet Krúdy-érmes író, költő.
A tárlat október 15-ig tekinthető meg.