Festmények a kerítésen

Írta:  2014.10.15.
Számos XVIII. kerületi alkotó festményei díszítették a Pintér Kálmán Szakorvosi Rendelőintézet melletti, jelenleg bekerített telek drótkerítését október 12-én, a Pestszentimre Jövőműhely Egyesület rendezésében létrejött kerítés kiállításon.

- Harmadik alkalommal rendezzük meg ezt a különleges utcai tárlatot. Idén kimondottan jó, frekventált helyre tudtuk kirakni az alkotásokat, ráadásul az önkormányzati választás napján az utca forgalma is nagyobb volt, így folyamatosan jött el érdeklődők – mondta Teleki Sándor, a kiállítást rendező egyesület elnöke. – A műveiket bemutató képzőművészek aktivitása változó, egyik évben kevesebben, a másikban többen jönnek el. Ezt tudomásul kell vennünk, művészekről van szó, vagy van kedvük, idejük eljönni, vagy nincs. Ettől függetlenül évről évre gazdagabb a tárlat. Igaz idén inkább festményeket tudtunk bemutatni, kisplasztikák, szobrok is voltak már kiállítva.

Teleki Sándor úgy véli, hogy egy köztéri bemutatkozás kiváló lehetőség arra, hogy a helyi, elsősorban pestszentimrei alkotók megmutassák magukat, munkáikat a művészetkedvelőknek.
- Az egyesület egyik célkitűzése a lokálpatriotizmus, a közösségtudat növelése, és ehhez a kultúra közvetítése jó eszköz. Jövőre is szeretnénk megrendezni a kerítés kiállítást, remélem, hogy ismét sikerül minél több művészt összeverbuválni – tette hozzá Teleki Sándor.