Ünnepeltek a kiscsibék

Írta:  2014.11.06.
Fél évszázados fennállását ünnepelte a Lakatos-lakótelepi Csibekas bölcsőde. A jubileumi évforduló különleges ünnepségén a bölcsi egykori és jelenlegi dolgozói egyaránt részt vettek.
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte október 31-én a Csibekas bölcsőde. Az eseményt Hajasné Tallér Anikó, az intézmény szakmai vezetője nyitotta meg, akinek szavait a Szivárvány óvoda néptáncosainak fellépése, majd az egykori csibekasos bölcsődések tornabemutatója követett. Zárásként a kerületi bölcsődei gondozónők Nyitnikék kamarakórusa énekelt. Az eseményen részt vett Csomó Tamás alpolgármester, valamint Kádár Tibor és Torma Beáta önkormányzati képviselő.
Hajasné Tallér Anikó a műsor kapcsán elmondta, hogy a bölcsőde a kezdetektől szoros kapcsolatot ápol a mellette lévő Szivárvány óvodával.

– Együttműködésünkkel segítünk leküzdeni az óvodába való átmenet nehézségeit, nyomon követjük a gyerekek első lépteit, és számos közös programot szervezünk. Munkánk során szeretnénk megalapozni a gyerekek egészséges és pozitív magatartását. Erre a kiváló környezet és a szakképzett munkaerő mellett most már a felújított udvar és a korszerű étkeztetés is lehetőséget nyújt. Új célok, új tervek természetesen már most is vannak, de ma az ötven év sikereit ünnepeljük.
Az eseményt állófogadás zárta, ahol az üdítők, sütemények és szendvicsek mellé végül egy hatalmas születésnapi torta is begurult. Emellett a bölcsőde minden vendégnek egy kis fa tyúkanyóval kedveskedett, amibe az 1964–2014-es dátumot vésték be.