A Vörösmarty adventje

Írta:  2014.12.19.
Negyedszázados hagyomány folytatódott december 17-én a Vörösmarty iskola hagyományos adventi templomi koncertjével.

Huszonöt éve adnak rendszeresen hangversenyt a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános iskola kórusai az adventi időben, az Ecseri úti Szent Kereszt templomban. Ilyenkor több korosztály énekesei mutatkoznak be az adventi időszakot és a karácsonyt köszöntő produkcióikkal. Az idei adventben két ilyen hangversenyt is adtak, hiszen a december 17-i, Szent Kereszt templombeli előadást megelőzte a Havanna-lakótelep Szent László templomában tartott nagy sikerű előadás.

− A Vörösmarty iskola hangversenye ajándék, amelyből valamennyi kerületi részesülhet – mondta Ughy Attila polgármester az Ecseri úti előadást előtt tartott köszöntőbeszédében. – Fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy az iskola mennyi tehetséget nevel. Ez jól látható, hallható az itt fellépő fiatalok előadásából, de bizonyítja ezt például a Vörösmarty iskola diákjának, Lugosi Dániel Alinak a sikere, aki a klarinétművészként a Virtuózok című tehetségkutató egyik győztese, és egy nemzetközi klarinétverseny harmadik helyezettje is.

A polgármester miközben felvázolta azt a rengeteg szakmai ötletet, újítást, amelynek az intézmény a sikerét köszönheti, kifejtette: e hangversenyek azért is fontosak, mert a zene segíthet abban, hogy világunk szebb és tisztább legyen.