Manó móka

Írta:  2015.01.02.
A téli szünet alatt is tartalmas programokkal várta a gyermekeket a Pestszentimrei Közösségi Ház. A változatos foglalkozásokat nagy érdeklődés övezte.

A Pestszentimrei Közösségi Ház a szünidő alatt több alkalommal szervezett egész délelőttös gyerekprogramokat, melyek keretében filmvetítésen, kézműves foglalkozásokon, arcfestésen és interaktív előadásokon vehettek részt a kicsik és a nagyok.
A két ünnep között, december 29-én, egy író-olvasó találkozón ellátogathattak a manók világába, ahol megismerkedhettek Momóval és barátaival, Hechlovszky Krisztina író, meséinek szereplőivel. Hechlovszky Krisztina elmondta, hogy gyerekkorában sok időt töltött egyedül, így hamar megtanult olvasni és onnantól kezdve falta a meséket.
– Momó nem más, mint az én kitalált, gyerekkori barátom. Ugyanis gyerekként nem csak olvasni szerettem a meséket, hanem a barátaim nagy örömére számtalan kalandos történetet is kitaláltam. Ez persze később sem változott, így születtek meg Momó eseménydús, fordulatos történetei – mondta az író.
A foglalkozáson egy kis időre a gyerekek is a manók bőrébe bújhattak és manósipkában fényképezkedhettek a manólak ablakában vagy a bábok segítségével különböző történeteket játszhattak el a szereplőkkel. Aki elfáradt, színezhetett, rajzolhatott, megfejthette a manók titkosírását vagy memóriakártyával játszhatott.