Mi az üzenet?

Írta:  2015.02.04.
Különböző helyszínek, különféle kultúrák és eltérő emberek; a lényeg mégsem változik. Csomagok címmel nyílt meg január 30-án Nádasdi Mihály szobrászművész kiállítása a Fehéren Feketén Galériában.
A galériában lecsupaszított képek, sőt mi több átlátszó fóliák borítják a falakat. Első pillantásra szokatlan kiállítás, egy művészi performansz, ahol a megnyitó vendégei a szereplők. A boltív alatt szimbolikus kép, fehér szoborként Bunyik Kinga üldögél, laptopon és telefonokon játszik. A fóliákon az emberi érhálózat, ami hirtelen rengeteg kérdést hoz a felszínre, hiszen mindenki elgondolkozik; ennyi lenne az egész? De ott az a sok-sok színes apróság és egy üzenet.

– Teljesen mindegy, hogy valakinek bal oldalt vagy jobb oldalt van a szíve; hogy belefújunk vagy belekapirgálunk ebbe dobozba; hogy félretesszük ezt az ingát vagy feltesszük a helyére és megvárjuk míg nyugalmi állapotba kerül. Itt tulajdonképpen minden a teremtésről szól, a teremtés és az ember titkáról – mondta nyitóbeszédében Garamvölgyi Béla festőművész.

Az estet Ayele Fanni fuvola és Hajdu Eszter harmonika játéka színesített. A két tanuló alig pár hónapja játszik együtt, azonban már kisgyerek koruk óta komolyzenei tanulmányokat folytatnak.
– Nagyon izgultunk a fellépés előtt, de mindenki kedves volt velünk. Egy pénteki kerámia foglalkozáson derült ki, hogy hangszeren játszom és a Misi bácsi a lelkemre kötötte, hogy legközelebb el ne jöjjek hangszer nélkül. Játszottam neki, mire megkérdezte, hogy nincs-e kedvünk Eszterrel fellépni – mesélte Fanni az előadás után.