Hány pontból áll egy kép?

Írta:  2015.03.03.
Határozott vonalak, aprócska pontok és precíz kidolgozottság. Czeilinger Dorina első önálló kiállítása nyílt meg a kerületben.
Czeilinger Dorina tanuló, gyerekkora óta pszichológusnak készült, mára viszont a rajzolás határozza meg az életét – feltölti, kikapcsolja és segít neki átgondolni a mindennapi problémákat, eseményeket. Élete végül olyannyira központi részévé vált, hogy végzős diákként úgy döntött, hogy tanulmányait Egerben szeretné folytatni, ahol rajztanárnak fog tanulni.

Dorina önmagát autodidakta művésznek tartja, hiszen képességét és tudását nem szakkörben vagy magántanárnál, hanem az internet segítségével fejleszti. Az általa képviselt festészeti irányzatra, a pointillizmusra is ott talált rá, aminek alapja a türelem, a kitartás és az összeszedettség. A technika lényege ugyanis az, hogy az alkotó több ezer apró pontot, ecsetvonást visz fel a vászonra, melyekből a néző szeme előtt, az egymás mellé helyezett színpöttyökből áll össze a kép.

Aprólékos és időigényes munka, de Dorina elárulta, hogy kiszínezni egy képet számára sokkal nehezebb feladat lenne. A kiállított darabjai közül volt, amelyiket több mint egy hónapon át készítette, de az egyszerűbb képei is napokon át készültek. A tárlat nyitvatartási időben március 6-ig tekinthető meg a Városháza Galériában.