A mi március 15-énk!

Írta:  2015.03.04.
A Nemzeti dal közös szavalására várja a verskedvelőket a Honvédelmi Minisztérium március 15-én a Budai Várba.
 „A mi Március 15-énk!”

Közös szavalás az 1848-1849-es szabadságharc hőseinek emlékére

„Talpra magyar, hí a haza!

Itt az idő, most vagy soha!”

1848. március 15-én hazánkba is beköszöntött a „Népek tavasza” virágba borítva a szabadság eszméjét. Ezen a napon az emberek kezükbe vették sorsuk irányítását és vér nélkül kivívták függetlenségüket.  Azóta március 15-e az összefogás jelképe, a polgári magyar nemzet születésnapja.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az 1848. március 15-i események és a ’48-as hősök tiszteletére közös ünneplésre hívja Magyarországot.

 

Találkozzunk 2015. március 15-én (vasárnap)

15.00 órakor

a Budai Várban (a Szentháromság téren, a Szent István szobor melletti színpadnál)

Fogjunk össze, hogy Magyarország minél több településén szavalhassuk el együtt a forradalom himnuszát, Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét!

 

Jelentkezni a fEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen lehet, a résztvevők tervezett létszámának megadásával, 2015. március 12-én (csütörtök) 12.00 óráig.

A megmozdulásról készült dokumentációt (videó, fotók, fájlok formájában) kérjük, küldjék el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy a https://www.facebook.com/NemzetiRendezvenyszervezoHivatal oldalra.  A beérkezett képeket és videókat az HM NRH Facebook-oldalának követői értékelik majd és a belőlük készült összeállításokat közzé tesszük a közösségi oldalakon, és a http://marcius15.kormany.hu oldalon .

 

Emlékezzünk együtt ’48 hőseire!