Tízéves az 5KOR

Írta:  2015.03.06.
Dunaszerdahelyi kiállítással ünnepelte 10. születésnapját az 5KOR Képzőművész Csoport.
A XVIII. kerületi alkotókból – Árvay Zolta, Bakos Tamás, Bodnár Imre, Huller Ágoston, Magyar József – szerveződött csoport jubileumi kiállítása február közepén nyílt meg Dunaszerdahelyen.

– Sikeres pályázaton nyertünk helyet és időt a Vermes-villában található KMG, azaz Kortárs Magyar Galéria gyönyörű, elegáns, minden szegletében a művészetet szolgáló kiállítóhelyén – mondta Árvay Zolta. – Az épület a külső megjelenésében is rendkívül vonzó, a kertje tele van a művészek által adott, kőből, fémből készített térplasztikákkal, szobrokkal. A régies, reprezentatív villaépület körül a sok modern, színes műalkotás már messziről felhívja magára a figyelmet.
A Decennium/Magánmítoszok című kiállítást március 6-ig lehetett megtekinteni. A tárlaton az öt művész kilencvenhárom műve szerepelt.
A megnyitón a galéria vezetője, dr. Iván Péter üdvözlő szavai után Árvay Zolta, a kiállítás rendezője köszöntötte a szép számú közönséget, néhány mondattal bemutatva a csoportot és megköszönve a lehetőséget, majd P. Szabó Ernő művészettörténész nyitotta meg a tárlatot.
A kerületből Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház igazgatója kísérte el a csoportot az ünnepi bemutatkozásra. A kiállítást mint a kerület művészeti életéhez kapcsolódó fontos kulturális eseményt az önkormányzat is támogatta.