Ki mit tud a repülőtérről?

Írta:  2015.04.21.
65 éves a budapesti repülőtér. Az évfordulóhoz kapcsolódóan négy kerületi középiskola csapata mérte össze a tudását az április 17-i polgári repüléstörténeti vetélkedőn a SkyCourt Konferenciaközpontban.

A vetélkedőn a Karinthy Frigyes és a Sztehlo Gábor gimnázium, a Pogány Frigyes szakközépiskola és a Vörösmarty Mihály gimnázium 3-3 fős csapattal vett részt. A diákoknak elméleti ismereteikről a Közlekedési Múzeum és a HugaroControl tesztjében kellett számot adniuk, a gyakorlatban pedig többek között stewardess-egyenruhát kellett összeállítaniuk, és egy dobozból kihúzott malévos tárgyakról el kellett dönteniük, hogy használatra vagy reklámcélra készültek. Érdekes feladatként érvelniük kellett a reptéri gyorsvasút megvalósítása mellett. Csapatonként egy-egy „pilóta” megcsillogtathatta az ügyességét a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) repülőgép-szimulátorán. A feladatok megoldásával szerzett pontjaikat a Malév történetéhez kapcsolódó villámkérdések megválaszolásával gyarapíthatták a csapatok.

Első helyezést a Vörösmarty gimnázium ért el, második a Karinthy, harmadik a Pogány, negyedik a Sztehlo lett.
A nyertesek erdélyi testvérvárosi utazást kaptak jutalmul a XVIII. kerületi önkormányzattól, a második helyezett csapat az osztálya számára nyert reptérlátogatást, a harmadik csapat a HungaroControl repülésirányítási központjába látogathat el.
A vetélkedő fővédnöke Ughy Attila polgármester volt. A zsűri elnöke Kovács Ferenc, a Malév egykori vezérigazgatója, tagja Heilauf Zsuzsanna, a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény vezetője és Somogyi-Tóth Gábor, az LKK ügyvezetője volt.