Majális két helyszínen

Írta:  2015.05.02.
Magyar ízek utcája és más újdonságok várták a Bókay-kertben majálisozókat. A Gyöngyvirág utcában közben a hetedik Gépmajális zajlott május 1-jén.

A mi most a legfontosabb: hogy jó idő van. Aggódtunk az előrejelzések miatt, de az időjárás, úgy tűnik, kegyes hozzánk – mondta Lévai István Zoltán május 1-jén délelőtt, a Bókay-kerti majálison megnyitóbeszédében. Délutánra ugyan fordult a kocka, estére még esőfelhők is gyűltek a majálisozó kerületiek fölé, a hangulatot azonban semmi nem ronthatta el, a dél-pesti térség legszebb nyilvános parkja az esti rendezvényeken is tele volt.

A nagy majálist a hagyományoknak megfelelően a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai nyitották meg, akik a májusfát is felállították a Fesztivál Színpad előtti téren. Ezt követően két pódiumon folytak a programok, e két csomópont között pedig pezsgett a vidám vásári élet. A Nagyszínpad körül, amelyen délelőtt kerületi tánc- és sportegyesületek mutatkoztak be, délután Kasza Tibi, majd DJ Dominique adott sikeres show-t, klasszikus vurstli szórakoztatta a közönséget körhintával, céllövöldével és más látványosságokkal, míg a Fesztivál Színpadot a kézműves termékeket kínáló árusok fogták körbe.

A legfiatalabbak jól tudták, mire számíthatnak, így a megszokott ugrálóvárakat, állatsimogatót, pónilovardát már a megnyitó utáni percekben elárasztották a látogatók. A majális ugyanakkor alkalmat ad arra is, hogy újdonságokat próbáljon ki a látogató: a bátrabbak tettek egy túrát az elmúlt másfél évben két lépcsőben kialakított kalandparkban, de jó móka volt az idén első ízben berendezett LEGO játszóház is. A gasztronómiai érdekességeket keresők a Magyar Ízek Utcájában válogathattak, a sport iránt érdeklődők pedig a Városgazda Utánpótlás Akadémia sátránál kereshettek kikapcsolódást.
A nap sikeres zárása volt az Apostol együttes koncertje, amely az időjárás miatt minimális csúszással, ám, annál nagyobb érdeklődéstől övezve hangzott el.

Hét évvel ezelőtt rendezte meg először az Új Tündérkert étteremben a Hofherr-Dutra Emléktársaság az első Gépmajálist. Az elsősorban a Hofherr-gyár, emellett a magyar haszongépjármű-gyártás úttörői előtt tisztelgő rendezvény oldtimer- és gépkiállítással, traktoros felvonulással és kulturális programokkal várta a látogatókat, akik folyamatosan áramlottak a Bókay-kert és a Gyöngyvirág utca között.