Egy izgalmas nyár

Írta:  2015.05.08.
Mérsékelt áron, jó hangulatban és tartalmasan tölthetik a nyarat vagy annak egy részét azok a gyerekek, akik a Bókay-kerti napközis tábort választják. A programokat ki-ki személyre szabhatja magának, ha valami különlegesre vágyik.

– A kiszámíthatóság biztonságát kínálja évről évre a Bókay-kerti nyári napközis tábor. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne állnánk elő mindig valami újjal, érdekességgel, ami színesíti a reményeink szerint tartalmas kínálatot. Hiszen a cél mindenekelőtt az, hogy a kerületi gyerekek jó helyen, jókedvűen és hasznosan tölthessék a vakáció heteit – foglalta össze a célkitűzéseket Kuba Gábor, az Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója, aki két és fél évtizede vezeti a parkban 1953 óta működő tábort.

Olcsón jót

Kuba Gábor elmondta, hogy a tábor hosszú évek alatt kicsiszolódott szerkezetén ezúttal sem változtattak: a gyerekeket hétfőtől péntekig reggeltől estig várják napi háromszori étkezéssel, helyben szervezett programokkal, valamint táboron kívüli kirándulásokkal. Ezenfelül – pluszpénzért – mindenki a kedve, ízlése és tehetsége szerint válogathat a szakrajok kínálta foglalkozásokból, amelyek között sport, kézműveskedés, tánc és kulturális programok szerepelnek.

Tervezett szakrajok

A szakrajok legtöbbjét már jól ismerhetik a tábor rendszeres résztvevői, de újdonságok is szerepelnek a kínálatban. Nagyobb szerepet kap a sport, a mozgás, ám azok sem unatkoznak majd, akik inkább a művészeteket kedvelik. A kezdő vagy haladó úszás, a túrázás, az atlétika, a kerékpározás, a szabadtéri röplabda, a sportlövészet, a labdarúgás, a tenisz, az akrobatikus rock and roll, a mazsorett, a harcművészet, a zumba és a baranta mellett választható a gitáralapkurzus és a kézműves szakraj is. A paletta a következő hetekben tovább színesedhet.

– A tábor díja rendkívül kedvező: teljes áron fejenként napi 452 forintot kell fizetni a napi háromszori étkezésért és az alapprogramokért. Mivel fenntartónk, az önkormányzat jelentős mértékben támogatja a turnusokat, a jelentkezők minden olyan kedvezményt igénybe vehetnek, ami tanév közben, az iskolában megilleti őket – tájékoztatott a táborvezető.
Az első turnus június 22-én indul, az utolsó augusztus 19-én ér véget. A beiratkozás egyszerű: a befizetés mindig szerdán 8 és 18 óra között lesz a Bókay-kertben, a szokott helyen (táblák segítik az eligazodást), és ezeken a napokon a következő héten, illetve az azt követő hétfőn kezdődő turnusra lehet jelentkezni. Ekkor kell leadni a jelentkezési lapot, amelyet a szülők az iskolákban kérhetnek, de hamarosan letölthető lesz a www.bp18.hu oldalról is.
Kuba Gábor felhívta a figyelmet: a két és fél évtizedes gyakorlat azt mutatja, hogy legfeljebb egy vagy két hétre előre érdemes befizetni, hiszen a nyári családi programban sok minden változhat.

Egy kicsivel több

A nyár már akkor is remekül telik, ha a szülő csak az alapprogramokra fizeti be a gyermekét, hiszen rendkívül eseménydús az élet a napközis táborban.

– A hagyományos rajok húszfősek, s azokba, amennyire a lehetőségek engedik, azonos korú, érdeklődésű, illetve azonos iskolából érkező gyerekeket osztunk be –mondta el Kuba Gábor. – Báb-, bűvész- és zenés előadásokon vesznek részt, s mindennaposak a kézműves foglalkozások és a sportversenyek. Emellett autóbuszos és hajókirándulást is szervezünk a gyerekeknek.
A már említett szakrajok folyamatosan kínálnak a jelentkezőknek az érdeklődésüknek megfelelő szakmai programot, és ezekért hetente 3000 forintot kell pluszban fizetni.
– A szakrajok célja egyfelől az, hogy a gyerekek minél több időt tölthessenek azzal, ami igazán érdekli és kikapcsolja őket. Másfelől lehetőséget kínálnak arra, hogy kipróbálják magukat, belekóstoljanak valamibe, amibe addig még nem volt alkalmuk. A szakrajok egyébként péntekenként a teljes tábornak tartanak bemutatót külön díjazás nélkül, így valójában, ha csupán egy-egy alkalommal is, de mindenki megismerkedhet minden szakterülettel – tette hozzá a táborvezető.