A komolyzene derűs arca

Írta:  2015.05.21.
A közelgő gyermeknap alkalmából adott hangversenyt a Dohnányi Ernő Zeneiskola. A komolyzenei rendezvény könnyed hangulatú kikapcsolódást kínált a zenekedvelőknek.

A Dohnányi Ernő Zeneiskola egész évben rendkívül sokszínű és magas színvonalú előadásokkal örvendezteti meg a közönséget, arra törekedve, hogy – a szinte állandó kedvencek mellett – koncertről koncertre megújuljon a repertoár. Nem volt ez másként május 15-én, a Lőrinci Sportcsarnokban sem, ahol a zeneiskola együttesei és zenekarai adtak gyermeknapi hangversenyt szüleik, családtagjaik és minden zenekedvelő érdeklődő számára.

A humoros konferanszié szerepében Visky Dénes gitárművész szórakoztatta a közönséget. A műsor a zenei műfajok igen széles merítéséből állt össze: a mezőségi népzenétől a katalán karácsonyi dallamokon keresztül az ABBA együttes SOS című slágeréig sokféle stílus képviseltette magát a színpadon. Az eseményen fellépett a zeneiskola kórusa, az ifjúsági és a gyermek-vonószenekar, a gyermek-fúvószenekar, a cselló-, a gitár-, a harmonika- és a népi együttes. A zeneiskola diákjai legközelebb május 31-én 11 órakor lépnek fel, az Utcazenebona koncertsorozat keretében, a pestszentimrei Május 1. téren, ahol az Ifjúsági Vonószenekar és a Cselló Együttes ad koncertet.