Utcazene kísérte a gyermekzsivajt

Írta:  2015.06.02.
Hangulatos mini koncertet adott a Dohnányi Ernő Zeneiskola csellóegyüttese Pestszentimrén, a Pintér Kálmán Szakrendelő előtt május 31-én

Hangulatos mini koncertet adott a Dohnányi Ernő Zeneiskola csellóegyüttese Pestszentimrén, a Pintér Kálmán Szakrendelő előtt május 31-én. A kerületrész központjában rendezett gyermeknapi programnak nagyszerű zenei aláfestést adott a klasszikus művekből, filmzenék feldolgozásaiból álló térzene.
A Hősök terén lévő játszótér gyermeknapi zsibongása nagyszerűen megfért a csellókon megszólaló zeneművek különleges hangzásával. A színpad elhelyezkedéséből adódóan a rendezvény minden pontján, így az Imre-háznál felállított fagylaltos kocsinál, a játszótéren, a szakrendelő melletti tűzoltó-, valamint rendőrségi bemutatón lévők és a pónilovaglásnál sorban állók is egyaránt örömüket lelték a felcsendülő dallamokban.
A Pestszentimrei Közösségi Házban 2013 óta nagy sikert arató komolyzenei hangversenysorozat szabad térre hozatala jó ötletnek bizonyult. Utcazenebona elnevezéssel tavaly augusztusban rendezték az első koncertet. Idén a nemzeti Kulturális Alap segítségével összesen öt szabadtéri koncertre van lehetőség. Áprilisban a zeneiskola fúvósegyüttesei zenéltek, május 3-án pedig az ének tanszak növendékei adtak anyáknapi műsort a járókelőknek.