Ugrálóvár? Nem akadály!

Írta:  2015.06.03.
Se tér, se idő nem vetett gátat a legjobb programoknak május utolsó vasárnapján a Rózsa Művelődési Házban. A vidám gyereknapra közel 150 látogató érkezett.

– A mai nappal a hátrányból előnyt tudtunk kovácsolni, mivel a délelőtti borongós időjárás sokakat elriasztott a szabadtéri programoktól és a környéken nem volt más olyan gyereknapi rendezvény ahol fedett helyen tudtak kikapcsolódni a kicsik és nagyok – mondta Kaltenecker Erika a Rózsa Művelődési Ház művelődésszervezője, a kézműves foglalkozás vezetője. – Igyekeztünk változatos műsorokat és foglalkozásokat tartani és minden olyan elemet beépíteni a programba, ami egy szabadtéri helyszínen is elérhető.

A gyereknapot a Lőrinci Színpad évadzáró előadása, a 7 próba című interaktív zenés mesejáték nyitotta. A bemutató után a székek helyét két hatalmas ugráló légvár váltotta fel, aminél a délután végig nagy volt a sorban állás. Nem kevésbé az arcfestő széke előtt, aki fáradhatatlanul festette a színes, csillogó pillangókat és a szuperhősöket a gyerekarcokra. A kézműves foglalkozáson a gyerekek rengeteg színező közül választhattak vagy készíthettek szalagokkal díszetett madárbábot is, a legnagyobb sikere mégis a nyalóka-pillangónak volt, hiszen az elkészítés és a játék után minden gyerek elfogyaszthatta a szárnyak közé bújtatott édességet. A záró attrakció pedig egy bűvész érkezése volt, aki nemcsak a gyerekeket figyelmét varázsolta el, de bevezette őket a varászvilág rejtelmeibe és egy-két trükköt is megtanított nekik.