A legjobbak ünnepeltek

Írta:  2015.06.17.
Gálán köszöntötte a legsikeresebb tanulókat és pedagógusokat a XVIII. kerületi Pedagógiai Intézet. Az Aranygála sokéves hagyomány a kerületben.
– Büszkék lehetnek az eredményekre, nemcsak a kiemelkedően tanuló diákok, hanem az őket felkészítő pedagógusok is. Ahogyan az egész kerület büszke lehet ezekre a tehetségekre – mondta köszöntő szavaiban Galgóczy Zoltán alpolgármester a június 12-én a Kondor Béla Közösségi Házban tartott Aranygálán.

Az esemény sokéves hagyomány a kerületben. A Pedagógiai Intézet rendezi, azon belül két kiváló szakember: Patakfalvi Attiláné, aki az alsósok, és Kalmárné Takács Erzsébet, aki a felsősök számára szervezi a bensőséges hangulatú ünnepséget évről évre. A gálán nem az évközi tanulmányi eredményt jutalmazzák, az elismerést azok kapják, akik a tanulmányi versenyeken a legjobbnak bizonyultak. Ilyeneket számos kategóriában hirdettek meg, a bátrak megmérethették a tudásukat matematikában, vers- és mesemondásban, rajzban és még sok más területen.
Hagyomány, hogy az alsósok és a felsősök gáláját külön rendezik. Június 12-én a Kondorban a felsős diákokat és tanárokat köszöntötték.