Összefonódott a tánc és a zene a színpadon

Írta:  2015.06.17.
Egyórás gálaelőadással ünnepelte a tanév végét az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Dance City Center Musical- és Tánciskola. A változatos produkciókban a tánciskola mind a csaknem 80 táncosa bemutatkozott.

A Dance City Center Musical- és Tánciskola növendékei június 13-án azon a színpadon adtak évzáró gálaműsort a Rózsa Művelődési Házban, ahol öt évvel ezelőtt először álltak a nagyközönség elé. Az eseményen a vendégeket Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte. Az előadás után azok a tanulók, akik a kezdetektől a tánciskolába jártak, díszoklevelet kaptak. Az elmúlt évek során a szakképzett tanároknak, a magas színvonalú oktatásnak és a családias légkörnek köszönhetően egyre nevesebb iskola mára a kerület állandó fellépőinek egyike lett.

Ritmus dobban, léptük koppan

– Körülbelül négy évvel ezelőtt keresett meg Draskóczy Zoltán, a Dohnányi Ernő Zeneiskola gitár tanszakának vezetője, hogy szeretne egy filmzenekoncertet csinálni, s volna-e kedvem közreműködni benne? – kezdte Molnár Ferenc, a tánciskola alapítója, művészeti vezetője és a Madách Színház táncos-koreográfusa. – Ez, amellett, hogy nagyon megtisztelő felkérés volt, az én elképzeléseimmel is egyezett, ugyanis már az önkormányzati pályázatomban felvetettem, hogy szeretnék más művészeti ágak képviselőivel, zene- és tánciskolákkal együttműködve dolgozni és minél szélesebb közönség előtt bemutatkozni.

Az első filmzenei koncert 2012 márciusában volt, amikor a közönség és a művészek egyaránt megdöbbenve tapasztalták, hogy amatőr zenészek és táncosok összefogásából milyen fantasztikus előadás született. A folytatás két évet váratott magára, ugyanis a közel 200 zenész és 60 táncos két felvonásos műsora rengeteg felkészülést igényelt.

Új tanév, új lehetőségek


– Az évzáró gálaműsorral hivatalosan is megkezdődött iskolánkban a nyári szünet, de szeptember elsejétől újult erővel vágunk neki a táncoktatásnak. A következő tanév ugyanis számtalan újdonságot tartogat mind a diákok, mind a közönség számára. Reményeink szerint a hiphop-, a dzsessz-, a divat- és a musical-tánctanfolyamaink mellett jövőre balett- és moderntánc-oktatással is bővül a palettánk. Emellett a harmadik filmzenei koncertre sem kell már sokat várni, előreláthatólag 2016 áprilisára áll össze a következő előadás – árulta el Molnár Ferenc.