Délutánra megszűnik az eső

Írta:  2015.09.05.
Az egykori ifjúsági park legszebb napjait idézte péntek este a Bókay-kert. A retrorocknapon megtelt a park, ám nem csak korosodó rockerekkel, szép számban érkezett a fiatalabb korosztály is. Szombaton ugyan vigasztalannak tűnő esővel kezdődött a nap, ám a főzőversenyt ez sem akadályozhatta meg, és délutántól várhatóan megszűnik az eső.
A Lőrinci Ifjúsági Park fénykorában szinte hetente tartottak mini rockfesztivált itt, s a 70-es, 80-as évek legszebb napjaira emlékeztetett a Bókay-kert pénteken.
A rockbuli a Gesarollal indult. A P. Mobil elődjeként számontartott csapat a 70-es évek elején főleg a kor klasszikus külföldi rockbandáinak számait játszotta, s csupán kisebb részben építkeztek a saját gyártásra. A hagyományokhoz ragaszkodva évtizedes slágerek szóltak most is a színpadról, amely azért is szívet melengető volt, mert napjainkban itthon aligha van énekes, aki hívebben tudja megszólaltatni Freddie Mercuryt, mint Somogyi József.
A hangolást bemelegítés követte, hiszen a Városgazda Utánpótlás Akadémia ifjú palántái tartottak bemutatót a színpadon. A sportos percek gyorsan elröppentek, hamarosan folytatódhatott a dobhártyák edzése, mert időközben megérkezett a Mobilmánia. Bár ekkor még döntően a 40-60 éves ifjúság énekelte a legendás számokat, estére megtelt a Bókay-park, miközben a közönség átlagéletkora is alacsonyabbra kúszott.
A legendás szombathelyi együttes, a Lord fellépése előtt még Szarvas Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, és egyben hivatalosan is megnyitotta a Szeptemberi Kóstolót.
A Lord fellépése valóban kuriózum volt, hiszen évtizedek óta nem koncerteztek a dél-pesti régióban, s a mostani produkciójukért a közönség is hálás volt.
A parádés pénteki kezdést követően szomorúan indult a szombat reggel, ám az olykor szakadó eső sem tudta eltántorítani a főzőverseny szakácsait és kuktáit. Az illatokkal már 8 órakor megtelt a kert. Miután az időjárási előrejelzések alapján a déli óráktól várhatóan Budapesten megszűnik az eső, a leginkább várt esti koncertekre ismételten megtelhet a park, és remélhetően csak a nyári szandálok maradnak otthon.