Hatodik kerítéskiállítás

Írta:  2015.09.16.
Újra utcára vonul a művészet szeptember 26-án. A pestszentlőrinci kerítéskiállítás díszvendégei ezúttal a VI. kerületi képzőművészek lesznek.
A kerítések nemcsak elválasztanak, hanem össze is köthetik az embereket – vallja Nádasdi Mihály szobrászművész, a Fehéren Feketén Galéria vezetője, a pestszentlőrinci kerítéskiállítás ötletgazdája, akinek a kijelentésével, ha máshol talán nem is, de szeptember végén a Teleki utcában járva biztosan egyetértünk. Itt rendezik meg ugyanis évek óta azt a különleges utcai tárlatot, amelyre nemcsak kerületi művészek hozzák el az aktuális témához kapcsolódó alkotásaikat, hanem a főváros más részeiből is érkeznek kiállítók, hogy egy napra a kerítésekre akasztott művekkel mutassák meg: a képzőművészet ma is tud friss lenni, képes meglepetést szerezni, és csak egy karnyújtásnyira van a mindennapoktól.

Az idei kiállítás Kondenz címmel reggel 9 órától este 8 óráig várja majd a látogatókat. A hatodik alkalommal megrendezett eseményen a fiatal helyi művészekből álló Kondenz csoport mellett kiemelt vendégként a VI. kerületi művészek is képviseltetik magukat. Ezen a rendezvényen a jó hangulat garantált, hiszen a kötetlen beszélgetések mellett a galériában olyan színvonalas előadások és zenei programok lesznek, mint Lázár Ádám író úti beszámolója vagy Berki Tamás dzsesszénekes Jó ebédhez szól a dzsessz című műsora, melyre meglepetésként egy világhírű zenészt hoz magával. Míg a kertben a bográcsot a tűzre akasztják a jó hangulatról a Tébláb táncosai gondoskodnak.

Hír naptár

« December 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Csatlakozz közösségünkhöz