Elszállóban a MALÉV reményei

Írta:  2011.02.10.
Ősz elején – nem is titkoltan – a feljutás céljával vágott neki a bajnokságnak a MALÉV SC NB II-es kosárlabdacsapata. Matematikai esély még van ennek elérésére, de már bravúr kell az osztályváltáshoz.

– A bajnokságot alapvetően jól kezdtük, az elvárt eredményeket sikerült hozni – emlékezett az őszi kezdésre Szarka Sándor, az együttes vezetőedzője. – Sajnos utána becsúszott egy-két vereség, amitől megtört csapatom lendülete.
Tudni kell, hogy a MALÉV amatőr játékosokat foglalkoztat. Ám még ez is nehezen magyarázza, hogy a közelmúltban gyengébbnek mondott ellenfelektől is vereséget szenvedett a gárda.
– A Monor elleni kudarc különösen fájó volt, hiszen csapatomat erősebbnek vélem. A gyengébb szériánk ellenére még mindig bízom a sikeres hajrában, és akkor a dobogó meglehet. A titkos álom pedig a második hely, hiszen az osztályozót ér. Vagyis ha „csont nélkül” nem is, de túlórázva mégiscsak feljebb léphetnénk egy osztályt – adott hangot reményének Szarka Sándor.
 
Anyagi nehézségek
A MALÉV SC-t sem kerüli el a manapság oly’ sok egyesületet sújtó pénztelenség. Ez ráadásul kihat minden korosztály életére.
– Így nem lehet tudatos, szakmai alapokon nyugvó kiválasztás alapján kialakítani a játékoskeretet – mondta Szarka Sándor. – Pedig nagyon sok gyermek pattogtat nálunk, akiknek jó volna biztató jövőképet felmutatni. Reménykedünk, hogy az új sporttörvény javít majd klubunk, és az egész kosárlabda helyzetén is.