Golfpálya létesült a Sárkány Centerben

Írta:  2011.02.25.
Úgy látszik, az idei tél olyan sportágakat is elhoz kerületünkbe, amelyeknek űzésére eddig nem nyílt mód. A Bókay-kertben lévő jégpálya után ugyanis nemrégiben egy új sportág, a golf szerelmesei is birtokba vehettek egy pályát a Gyömrői úton.

A Sárkány Center legtöbbünk tudatában úgy él, mint egy nagy távol-keleti piac, ahol a zoknitól, a laposelemen át, a ruháig szinte bármit megvehetünk. Mostantól kezdve a Sárkány Center immár – Dél-Pest első golfcentrumaként – sportszempontból is érdekessé vált.

dr. Lévai istván Zoltán alpolgármester és a vietnámi nagykövet avatóvágásai
A golf iránti szerelem
 
A pálya a Sárkány Center vietnami tulajdonosának, Wu Quoy Duong-nak, vagy ahogy inkább ismerik, „Zolinak” a fejéből pattant ki.
– Két éve golfozom, ám eddig messzire kellett utaznom, ha ütögetni akartam. Miután munkám miatt időm nagy részét itt töltöm, és rendelkezésre álló hely is akadt, arra gondoltam, létesítek egy pályát itt, a Sárkány Centeren belül.
 
Szimulátoros pálya
 
Az idejárók azért ne kezdjék el keresni a zöldellő dombokat, ugyanis a pálya zárt helyen, az egyik raktárépület felső szintjén épült meg.
– Az egyik raktárépület emelete kihasználatlanul állt, így kézenfekvő volt, hogy ott épüljön meg a pálya. Miután ott nem áll rendelkezésre egy golfpályányi tér, ezért szimulátoros pályát építettünk. Az élmény így is megvan, és még el is fértünk.
 
Tagsági kártya és személyes ajánlás a feltétel
Wu Quoy Duong őszintén reméli, hogy sokan látogatnak el a pályára. Más kérdés, hogy nem lesznek egyszerűek a pályahasználat feltételei. A tervek szerint kizárólag klubtagságival lehet majd használni a pályát, ahhoz viszont, hogy valaki tagságit kapjon, egy – már tagságival rendelkező – személy ajánlására lesz szükség.