Hajrá, PLER! Történelmi hétvége előtt állunk!

Írta:  2011.04.13.
A másodosztályú Vác, a Tatabánya, a Veszprém és a házigazda PLER részvételével kerül sor a férfi kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjére a Pestszentimrei Sportkastélyban. Ilyen még nem volt a kerület történetében, és ez csak a főpróba...

A Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, Nemcsik Balázs a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: "ritkán van a fővárosban igazán színvonalas kézilabdás esemény".
Ezért is örül a szövetség annak, hogy Budapest XVIII. kerülete vállalkozott az elődöntők és a helyosztók lebonyolítására a pestszentimrei Sportkastélyban.
Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere arról szólt, hogy a városrésznek kettős szerepe van: megfelelő létesítménnyel rendelkeznek az esemény lebonyolítására, ugyanakkor a PLER révén a kerület komolyan érdekelt a legjobb négy között.
Azt is elmondta: a rendezvényt egyfajta "főpróbának" szánják abban bízva, hogy azt további színvonalas sportesemények követik majd.

Magyar Kupa, négyesdöntő – április 16-17.

Április 16.
14:00 PLER KC-AXA Váci KSE-Taxi 2000
16:15 MKB Veszprém KC-Tatabánya Carbonex KC
Április 17. 
Bronzmérkőzés: 12:45
Döntő: 15:00
Helyszín: Pestszentimrei Sportkastély (1188 Budapest Kisfaludy utca, 33/c)
Ajegyek a szombati elődöntőkre egységesen 2500 forintba,
a vasárnapi helyosztókra pedig 3000 forintba kerülnek.

Ami pedig a sorsolást illeti...
Mind a másodvonalbeli Vác edzője, Zsiga Gyula, mind pedig a PLER képviseletében megszólaló pestszentlőrinci alpolgármester, dr. Lévai István Zoltán egyaránt azt hangoztatta: elégedettek a sorsolással. Ezek után talán természetesnek mondható, hogy a Vác és az élvonalbeli PLER egyaránt bízik abban, hogy bejutnak a döntőbe.
A Tatabánya-Carbonex elnöke, Bódi Dezső annak ellenére óvatosan fogalmazott, hogy Debre Viktor legénysége legutóbb csak igen szoros csatában maradt alul (30-32) az MKB Veszprémmel szemben.
Az elnök annak örült, hogy négy év után ismét az elődöntőben szerepelhetnek.
Amint mondta: "Nagyon nehéz dolgunk lesz szombaton, de mindent elkövetünk a minél jobb szereplés érdekében".
 
Az MKB Veszprém mestere, Mocsai Lajos arra emlékeztetett mindenkit, hogy a Veszprém eddig 19 alkalommal hódította el a Magyar Kupát. Nem titkolta, szívesebben került volna szembe az elődöntőben a PLER vagy a Vác együttesével...
Ami pedig a Tatabányát illeti, Mocsai nem fukarkodott az elismerő szavakkal.
"Gyors, attraktív, jó szerkezetű, komoly csapatnak" minősítette szombati ellenfelüket, akikkel a torna slágermeccsét fogják játszani.

Mindenkinek ott a helye, hajrá, PLER!