Megvan a döntő! Orosz rulett után a PLER!

Írta:  2011.04.16.
Ha sokkal nehézkesebben is, ha sokkal szorosabb meccsen is, mint előre esetleg vártuk, de szerencsére sikerült a Magyar Kupa döntőjébe jutnia a PLER férfi kézilabda-csapatának!

A Pestszentimrei Sportkastélyban zajló négyes döntőn csapatunk és a másodosztályú Vác együttese vívta az első elődöntőt.
A PLER kezdte jobban a találkozót, bár elhúzni, megnyugtató előnyre szert tenni nem tudott a kerületi együttes. A félidőben így is kétgólos PLER-előnnyel tértek pihenni a csapatok.
A Zsiga Gyula által irányított Vác azonban egy pillanatra sem tört meg. A második játékrészben is jól játszottak a Duna-partiak, olyannyira, hogy a vége előtt fél perccel az egyenlítő gólt is belőtték. Bár az utolsó támadást a PLER vezethette, nem sikerült rendes játékidőben kicsikarni a győzelmet.

Jött a ráadás, a roppant izgalmas hétméteres-párbaj, amelyben végül szerencsére sikerült diadalmaskodni. Ezzel a PLER bejutott a Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe, és komoly esélyt szerzett arra, hogy jövőre KEK-résztvevő lehessen!
 
A döntő holnap 15 órakor kezdődik a Pestszentimrei Sportkastélyban. Minél többen jöjjenek és szurkoljanak a PLER-nek!
 
Orosz rulett volt…
A győzelem megszerzése után néhány pillanattal Zsembery Tamást, a PLER ügyvezetőjét kértük gyorsértékelésre.
Drámai meccs volt, és bizony lényegesen nehezebbre sikerült, mint azt előzetesen gondoltuk – ismerte el Zsembery. – A Vác jobban játszott a vártnál, mi talán egy picit gyengébben, de megvan a győzelem, és ezzel a döntőbe jutás! Most ennek örülünk, de nagyon!
Nem fordult meg a fejében, hogy ki is kaphat a PLER?
Bár a hétméteresek mindig orosz rulettnek számítanak, mindvégig bíztam a csapatban! Gratulálok a fiúknak!
 
Kézilabda férfi Magyar Kupa – első elődöntő:
Pestszentimrei Sportkastély
 
PLER KC - AXA Váci KSE-Taxi 2000 35–34 (20–18) – hétméteresekkel