Hangoljon velünk a korfball EB-re!

Írta:  2011.05.04.
Célegyenesbe értünk, hiszen rövidesen megkezdődik az esztendő egyik legnagyobb kerületi sporteseménye, az U21-es korfball Európa-bajnokság. Kövesse nyomon folyamatosan frissülő cikkünket, amelyből megismerheti a sportág történetét, szabályait. Emellett beszámolunk az Európa-bajnokság előkészületeiről, és megtudhatnak minden fontosat a lebonyolításról és az esélyekről is! Kattanjon ránk minden nap, várjuk együtt a korfball Eb-t!
Változhat a magyar csoport mezőnye!
Alig egy héttel az Európa-bajnokság kezdete előtt a tornától való visszalépését fontolgatja Oroszország válogatottja. Ez nemcsak az EB lebonyolítását, hanem csapatunk szereplését is érintheti, hiszen együttesünk Oroszországgal egy csoportban szerepel(ne).
Babusa Árpád a Magyar Korfball-szövetség elnöke ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatta portálunkat:
"Az orosz csapat képviselői jelezték, hogy nem sikerült szponzort találniuk az utazáshoz, ezért lemondják a részvételt. A Nemzetközi Korfball-szövetség természetesen ezt nem fogadja el csak úgy. Szankciókat helyezett kilátásba, amennyiben az oroszok tényleg nem jönnének el. Úgyhogy még  egyértelműen nem lefutott ez a kérdés, de jelen állás szerint úgy fest, hogy Oroszország nélkül rendezzük meg az Európa-bajnokságot".
 
 Magyarország és a korfball
Mindössze húsz éve annak, hogy hazánkban megalakult a sportág szakszövetsége. Ez alapján nálunk fiatal sportágnak tekinthető a korfball. A két évtized azonban elegendő volt ahhoz, hogy a korfball gyökeret verjen, és szárba szökkenjen Magyarországon is. Különösen az utóbbi években mutatkozik egyre látványosabb fejlődés. Évről-évre növekszik a regisztrált játékosok száma, és a 2010/2011-es idényben már négy korosztályban írt ki bajnokságot a Magyar Korfball-szövetség. Szerencsére a fejlődés az eredményeken is kezd meglátszani. Klubcsapataink egyre színvonalasabb bajnoki meccseket vívnak, válogatottjaink pedig fokozatosan zárkóznak fel a világ élmezőnyéhez.