Ma zárul a korfball EB

Írta:  2011.05.13.
Az utolsó játéknap következik az U21-es korfball Európa-bajnokságon! A mai helyosztók döntenek a végső helyezésekről. Magyarország a 7. helyért meccsel majd Katalóniával.
Az utolsó nap párosításáról döntő pénteki mérkőzések sem hoztak jelentős meglepetést a Pestszentimrei Sportkastélyban zajló U21-es korfball Európa-bajnokságon. A legmeglepőbb sajnos talán éppen az volt, hogy csapatunk milyen simán kikapott Portugália együttesétől...
A nap nyitómeccsén Hollandia ellentmondás nem tűrő játékkal biztosította helyét a mai fináléban. A narancsmezesek játszi könnyedséggel intézték el az angolokat is. A másik döntőbe várt csapat, Belgium sem bízott semmit a véletlenre, ők Németországot győzték le fölényesen. Ez a két meccs el is döntötte, hogy amint az várható volt, Hollandia és Belgium mérkőzik majd az aranyéremért!
A tegnapi eredmények arról is döntöttek, hogy Szlovákiának ma már nem kell pályára lépnie, ők végeztek az utolsó helyen.

Ismét Katalónia ellen játszunk

Az alsóházhoz tartozó csapatok erőviszonyainak kiegyenlítettségét mutatja, hogy ott jóval szorosabb meccsek döntöttek a mai párosításról. Ebből a sorból sajnos éppen a magyar válogatott meccse lógott ki, mert együttesünk meglepően simán kapott ki Portugália legjobbjaitól. Miután - némi meglepetésre - Csehország le tudta győzni Katalóniát, így az is eldőlt, hogy a 7. helyért Magyarország és Katalónia vív majd meg egymással. Győzelem esetén tehát a magyar válogatott a 7. helyet szerzi majd meg az Eb-n.
A döntő este 6 órakor veszi  kezdetét. Az eddig látottak alapján az Európa-bajnokság legnagyobb meglepetését jelentené, ha Belgium legyőzné Hollandiát! Persze lehet, hogy a belgák épp az utolsó napon robbantanak majd...

A pénteki nap eredményei:

Hollandia–Anglia 28-12
Németország–Belgium 17-28
Katalónia–Csehország 17-19
Magyarország–Portugália 13-28
Szlovákia–Törökország 10-16

A zárónap programja:

10.20: Törökország–Lengyelország
12.10: Magyarország – Katalónia
14.00: Csehország–Portugália
16.00: Anglia–Németország
18.00: Hollandia–Belgium
19.30: Záróünnepség és díjátadás