A hollandok kiemelkedtek a mezőnyből

Írta:  2011.05.14.
Befejeződött a múlt hét vasárnap kezdődött és hét napon át folyamatosan zajló U21-es korfball Európa-bajnokság. A tornát Hollandia nyerte, Belgium és Anglia előtt. Magyarország a 8. helyen végzett.
A tegnap délután és este lezajlott helyosztókkal véget ért a 21 éven aluliak korfball Európa-bajnoksága a Pestszentimrei Sportkastélyban. A 9. és a 7. helyért két igen szoros, nagy izgalmakat hozó mérkőzést láthattunk. A lengyelek és a katalánok is egyaránt egy-egy korffal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, Törökországnál illetve a magyar válogatottnál.
Az ötödik helyet Portugália szerezte meg, miután a vártnál simábban megverte Csehországot.

Fociban ütközet, korfballban béke


Az érmekért Anglia és Németország, valamint Belgium és Hollandia mérkőzött egymással. A bronzmeccs, az angol-német labdarúgásban talán több is, mint sportesemény, gyakori nézőtéri ütközetekkel tarkítva. Szerencsére korfballban ennek nyoma sincs, mi legalábbis semmit nem tapasztalhattunk abból, hogy a két nép nem igazán eszik egymás tenyeréből... Békés, barátságos légkörű volt a mérkőzés. Az angolok izgalmas és viszonylag pontszegény meccsen 13-9-re győztek, így övék lett a bronz.

Az első tíz percben minden eldőlt

A fináléba Hollandia és Belgium került, amit mindenki egyöntetűen igazságosnak tartott, hiszen valóban a két legerősebb válogatott játszhatott az aranyéremért. A hollandok elképesztő elánnal kezdték a döntőt, a kicsit eleve megilletődöttnek látszó belgák ellen. Miután a 10. percre már hat(!) korffal mentek a narancsmezesek, tulajdonképpen minden el is dőlt. Jellemző, hogy a legnagyobb felhördülés akkor támadt a nézőtéren, amikor a 25. perc tájékán az egyik korf kis híján rádőlt az egyik belga játékosra...
Bár a második játékrészben a belgák egyenrangúbb ellenféllé váltak, ez csak arra volt elég, hogy ne nőjön nagyon a hollandok előnye.
Végeredményben Hollandia 22-13-ra Belgiumot is legyőzte, így százszázalékos teljesítménnyel, teljesen megérdemelten ült fel újra Európa trónjára!

A korfball Eb zárónapjának eredményei:


A 9. helyért:
Lengyelország-Törökország 16-15

A 7. helyért:
Katalónia-Magyarország 20-19

Az 5. helyért:
Portugália-Csehország 23-15

A 3. helyért:
Anglia-Németország 13-9

Döntő:
Hollandia-Belgium 23-12


Az U21-es korfball Európa-bajnokság végeredménye:


1. Hollandia
2. Belgium
3. Anglia
4. Németország
5. Portugália
6. Csehország
7. Katalónia
8. Magyarország
9. Lengyelország
10. Törökország
11. Szlovákia


Bár az Európa-bajnokság befejeződött, portálunk még visszatér a témára, melynek keretén belül elemzéseket, értékeléseket olvashatnak majd a kontinensviadallal kapcsolatban!