"Nyitottak vagyunk minden sportág felé!"

Írta:  2011.05.15.
Kerületünk számára nagyon fontos volt, hogy megkapta a 21 éven aluliak korfball Európa-bajnokságának rendezési jogát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy polgármesterünk és alpolgármesterünk egyaránt fontosnak érezte a személyes jelenlétet!
Május 8-án Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg az U21-es korfball Európa-bajnokságot, május 14-én pedig Ughy Attila polgármester adta át az aranyérmeket a győztes holland válogatott tagjainak. Ez a két momentum hűen tükrözi: kerületünk vezetése számára valóban fontos a sport!
- Amikor kiderült, hogy megkaptuk ennek a tornának a rendezési jogát, nagyon boldog voltam - emlékezett vissza Ughy Attila. - Igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni a sikeres lebonyolítás érdekében, na meg azért is, hogy akik itt jártak, jó hírét vigyék kerületünknek szerte Európában.

Egy sportcsarnokban a sport az igazi...

Mostanában mintha megmozdult volna valami. Nemrégiben kézilabda Magyar Kupa négyes döntőt rendeztek Pestszentimrén, most pedig Európa legjobb utánpótlás korfballosai népesítették be a Sportkastélyt. Ughy Attila szerint ez így van rendjén!
- Nem hiszem, hogy a bölcsek kövét kell a zsebemben rejtegetnem ahhoz, hogy megállapítsam: egy sportcsarnokban a sport az igazi. Nagyszerű dolog, amikor szalagavatók vagy egyéb ünnepségek színtere a sportcsarnok, de ezek között a falak között mégiscsak a sport mutat a legjobban! Ezért célunk, hogy egyre több sporteseményt próbáljunk a kerületbe hozni.

Tetszik a korfball

Azért nem hagyhattuk ki, hogy meg ne kérdezzük Ughy Attilától: hogy tetszett neki a korfball Eb.
- Izgalmas, érdekes meccseket láthattam, nagyon tetszik a sportág - mondta a polgármester. - Örülök annak, hogy a magyar válogatott is itt volt a mezőnyben, sőt, jó mérkőzéseket vívott. Remélem ugyanakkor, hogy amikor legközelebb hasonló nagyságú viadalt rendezünk, akkor már dobogóközelben végzünk majd! Emellett ez az esmény azt is mutatja, hogy a kerületiek nyitottak az új, talán kevésbé ismert sportágak felé is. Ez arra ösztökél bennünket, kerületvezetőket, hogy mi is nyitottak legyünk és örömmel fogadjunk minden sportágat, amely valamely eseményét nálunk szeretné megrendezni!