Két meccs, két győzelem

Írta:  2011.05.22.
Mindkét csapatunk sikeresen szerepelt a Budapest-bajnokság hétvégi fordulójában. A PSK úgy fest, biztosítja a helyét a másodosztály élmezőnyében, a SZAC pedig egyetlen lépésre került a harmadosztály aranyérmétől.
A múlt heti visszafogottabb teljesítmény után ezúttal a legcsekélyebb panaszunk sem lehet labdarúgó-csapatainkra. A Pestszentimrei SK Újpesten vendégszerepelt, a Duna SK otthonában. Az első játékrészben egyik gólfelelőse, Lovass jóvoltából a PSK megszerezte a vezetést, így előnnyel várhatta a második félidőt.

Elúszni látszott a hajó

A második félidőt a Duna SK kezdte jobban, ráadásul csapatunkból Princz Norbertet kiállította a játékvezető. Néhány perccel később egyenlíteni is tudott a Duna, így minden amellett szól, hogy a hátrányban lévő ellen a győztes gólt is megszerzik. Ám szerencsére a mérkőzés hosszabbításának utolsó percében egy kontratámadást Végvári gólra váltott, így nemhogy vereség, de győzelem lett a vége a PSK újpesti vendégjátékának. Ezzel a győzelemmel - miután még egy elmaradt meccse is van - a PSK minden bizonnyal az élmezőnyben zárja majd a bajnokságot.

Biztos SZAC-siker

Az 1908 SZAC KSE a Budai XI együttesét fogadta hazai környezetben. Csapatunk az első félidőben mindent eldöntött. Sipos duplája és Berta szép gólja után már csak a győzelem aránya volt kérdéses. A magabiztos vezetés birtokában és tudatában a SZAC sajnos kiengedett a második félidőre. Bár együttesünk még így is uralta a játékot, azért már a kelenföldieknek is adódtak lehetőségeik. Ezek közül egyet sikerült is gólra váltaniuk, így a második félidőt végül is elbukta a SZAC. Az újabb siker azonban nem forgott veszélyben. Miután a nagy rivális Chinoin is újabb sikert könyvelhetett el a hétvégén, ezúttal sem történt bajnokavatás.
Ám ami késik, reméljük nem múlik: amennyiben jövő héten nyer a SZAC a Bp. Polgári SC ellen, már matematikailag is megnyeri a Budapest Bajnokság II/1. csoportját!


Budapest Bajnokság I/B osztály, 27. forduló

Duna SK-Pestszentimrei SK 1-2 (0-1)

A PSK gólszerzői: Lovass, Végvári. Kiállítva: Princz.

Budapest Bajnokság II/1. osztály, 25. forduló

1908 SZAC KSE-Budai XI 3-1 (3-0)

A SZAC gólszerzői: Sipos (2), Berta.