Az Etalonos fiúk megint kitettek magukért

Írta:  2011.06.05.
Tudja-e valaki, mi a közös Bátaszék, Nyírbátor, Hatvan, Baja, Pécs, Körmend és Salgótarján gyermekfocicsapatai között? Eláruljuk! Az, hogy valamennyien fejet hajtottak az Etalon Sport Általános Iskola gyerkőcei előtt.

Idén ismét Fonyódligeten rendezték a labdarúgó diákolimpia országos döntőit. A főváros képviseletében az Etalon Sport Általános Iskola szerzett jogot arra, hogy részt vegyen a fináléban.

A fél ország behódolt

A 3-4. osztályosok korcsoportjában az Etalonos fiúk Bátaszékkel, Nyírbátorral, Hatvannal és Bajával kerültek egy ágra. Valamennyi mérkőzésüket megnyerték. Csapatunk gólkülönbsége 30-4 volt, ami imponáló fölényt jelez. Így természetesen az Etalon Sport Általános Iskola könnyen tovább is jutott csoportjából, és a négy közé kerülésért a Péccsel kellett játszania.
A Mecsekaljáról érkező srácok már nagyobb ellenállásra késztették az Etalont, ám 4-2-re így is a mieink győztek. A döntőbe jutásért Körmend volt az ellenfél. Gyermekeink még gólt sem kaptak, magabiztos 3-0-s sikerrel jutottak a fináléba.
A másik ágról Salgótarján verekedte el magát a döntőig, így az aranyéremért Etalon-Salgótartján összecsapás következett, ahol a vártnál is simábban, 4-1-re ismét iskolánk együttese győzött. Ezzel országos diákolimpiai bajnok lett az Etalon Sport Általános Iskola 3-4. osztályos csapata.
 


Az Etalon a dobogó legfelső fokán


Egyéni sikerek

A döntő megnyerése mellett több egyéni díjat is az Etalon hozhatott haza. A "Legjobb edző" különdíját Varga István tanár úr kapta, míg a gólkirályi címen Kerékgyártó Marcell és Kerékgyártó Zalán osztozott, akik - testvérekhez illő módon - egyformán 15 góllal keserítették ellenfeleik életét!
 


A legjobb edző, Varga István nyilatkozik


Az 1-2. osztályosok küzdelemsorozatában szintén szépen teljesített az Etalon csapata, hiszen itt is a döntőig menetelt iskolánk gárdája. Itt azonban nem sikerült győzni, ám szégyenkezni sincs miért, hiszen az ezüstérem így is az övék lett. Ráadásul a legfiatalabbaknál is hazahozhattak egy egyéni különdíjat, a legjobb kapus ugyanis Turczi Ozán lett.