Tizenegy aranyat nyertek a SOFI sportolói

Írta:  2011.07.05.
A kora reggeli időpont ellenére éljenző, tapsoló tömeg és az önkormányzat sportreferense fogadta az athéni speciális olimpiáról hazaérkező magyar küldöttséget a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A termináljának előcsarnokában.
A hagyományos téli-, illetve nyári olimpiai játékok mellett speciális olimpia az egyedüli olyan sportesemény, amely használhatja az "olimpia" megnevezést. Ez is jelzi, hogy a nemzetközi sportélet által maximálisan elismert eseményről van szó. Ha pedig így van, akkor az ott elért magyar szereplést is érdemes kiemelni, különösen akkor, ha annak kerületi vonatkozása is van.
A napokban véget ért speciális olimpián - melynek idén Athén adott otthont - kiemelkedően szerepeltek a magyar sportolók. A magyar speciális olimpiai csapat összesen 51 arany-, 32 ezüst- és 25 bronzérmet szerzett.
A Speciális Oktató és Fejlesztő Intézet (SOFI) 14 fővel vett részt a játékokon. A két kísérő, Miklósné Malek Erzsébet és Juhász József mellett 12 sportoló képviselte kerületünket.

Mayer Barbara három aranyat nyert

Mayer Barbara
három aranyérmével
Több sportágban is sikerült emlékezeteset alakítani a SOFI sportolóinak. Görkorcsolyában öt aranyérmet szereztek, cselgáncsban és asztaliteniszben két-két aranymedált nyertek, bowlingban pedig valamennyi éremből jutott egy-egy a SOFI-sportolók nyakába. Egyénileg a három aranyérmet szerző görkoris lány, Mayer Barbara lett a legeredményesebb magyar versenyző.
Érthető, hogy a SOFI igazgatója is elérzékenyülve fogadta hazaérkező tanítványait. - Senkit nem szeretnék külön kiemelni, mert az egész csapatunk ragyogóan szerepelt - hangzott Batári Géza értékelése. - Nagyon büszkék vagyunk tanulóink csodálatos teljesítményére, és köszönjük nekik, hogy méltóképpen képviselték iskolánkat, kerületünket és végső soron hazánkat is!
Joggal lehetünk büszkék
Szintén nem fukarkodott az elismerő szavakkal a SOFI cselgáncsszakágának vezetője, Juhász József sem.
- Jó hangulatú, remek versenyen vagyunk túl. Csak a szervezésbe csúszott itt-ott egy kis malőr, de ezen könnyen túltettük magunkat. Versenyzőim szereplésével maximálisan elégedett vagyok, hiszen két aranyérem mellett két ötödik helyet is szereztünk. Úgy érzem, egy olimpián az ötödik hely is megsüvegelendő eredmény, a két olimpiai bajnoki cím pedig önmagáért beszél!
 Kerületünk önkormányzata is kifejezte elismerését a SOFI sportolóinak kiváló szereplése kapcsán. Fellegi Ildikó sportreferens fogadta a hazatérő versenyzőket, akik számára az önkormányzat ajándékcsomagjait is átadta. Köszöntőjében méltatta a sportolókat, és felkészítőiket is, majd kiemelte, hogy az önkormányzat a tanévnyitót követően nagyszabású fogadást is rendez a speciális olimpián résztvevő küldöttség tiszteletére.

A Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény 12 sportolója 11 aranyérmet, 3 ezüstérmet, 3 bronzérmet szerzett, egy IV., és V. helyezést ért el a Speciális Olimpia Nyári Világjátékon, Athénban.

Fellegi Ildikó köszöntője

Eredmények:
Sportáganként

Görkorcsolya: 5 aranyérem, 2 bronzérem, edző: Miklósné Malek Erzsébet
Asztalitenisz: 2 aranyérem, 1 ezüstérem, edző: Szabó Lajos (SOFI)
Judo: 2 aranyérem, 1 db V. helyezés, edző: Juhász József (SOFI- PKSE)
Bowling: 1 aranyérem, 1 ezüstérem, 1 bronzérem, edző: Szabó Lajos (SOFI)
Úszás: 1 aranyérem, 1db IV. helyezés, edző: Szabó Lajos (SOFI), Kecskés D. Emese úszó edző (Lőrinc 2000 SE)
Kosárlabda: 1 ezüstérem, edző: Ivánka Tóth Katalin (SOFI)


Sportolónként
Görkorcsolya: Mayer Barbara:  3 aranyérem (100m, 300m, 2x100m váltó)
Gáva Zsolt: 2 aranyérem (300m, 1000m)
Péter Dávid: 2 bronzérem (500m, 1000m)
Asztalitenisz: Vadász György: 2 aranyérem, 1 ezüstérem
Judo: Lipták Viktória: 1 aranyérem
Kiss Sándor: 1 aranyérem
Csontos Mariann: 1 db – V. helyezés
Bowling: Hammer Ádám: 1 aranyérem (egyéni), 1 ezüstérem,  1 bronzérem
Úszás: Forgács Nikolett: 1 aranyérem, 1db- IV. helyezés
Kosárlabda: Berke Nikolett, Sebestyén Zoltán, Tóth Péter: 1 ezüstérem