Kínába a kerületből

Írta:  2011.08.01.
Közeleg a nyári universiade, amelyet idén a kínai Shenzen városában rendeznek. Nekünk is érdemes lesz figyelni az eseményre, a taekwondósok mezőnyében ugyanis kerületi kötődésű induló is lesz Tóth Balázs személyében, aki a felkészülés utolsó fázisában nyilatkozott a Bp18 Portálnak.
Futás, ugrókötél, erősítés

- Hogyan és miként zajlott, zajlik a felkészülése?
- A nyári universiadéra való felkészülésem utolsó szakaszához értem. A közelmúltban a Tájfun Sport Egyesület edzőtáborában készültem, a hátra lévő két hetet pedig már Budapesten töltöm majd, itt is dolgozom. Ebből egy hét egyéni edzésprogram lesz, ahol leginkább a gyorsításon, futáson, ugrálókötelezésen, és erősítésen lesz a hangsúly, utána egy hétig pedig a kerületben, a Kandó téri iskolában fogom zárni a felkészülést.
- Kikkel készül együtt?
- Túl nagy edzőpartner-választékkal nem rendelkezünk, ez mindig probléma és nehézség volt Magyarországon. A Tájfun SE sportolója, Kazinczy Viktor segítette az utolsó heti edzésmunkámat. Eddig napi három edzésünk volt az edzőtáborban, ettől a héttől viszont már csak napi kettő, vagy egy edzés lesz majd a jellemző.

Elmúltak a fájások
 
- Milyen az állapota? Hogy érzi magát?
- Jó formában érzem magam. Úgy érzem, a térdműtét után talán most billentem vissza teljesen. Végre eljutottam oda, hogy már nem kell figyelni a mozdulataimra, nincs olyan, hogy ha mondjuk balra fordulok, akkor nagyon fáj a térdem. Nagyon kellemetlen volt így készülni... Még mindig van majdnem két hetem, amit alázattal meg kell "húzni", és végigvinni azt az edzésmódszert, amit nemrégiben kezdtünk el alkalmazni.
 

Tóth Balázs bízik a sikeres szereplésben

- Milyen esélyei vannak az universiadén?
- Kínában nehézsúlyban komoly mezőny vár rám. Ennek ellenére szeretném, hogy a meccseimen meg tudjam valósítani az elképzeléseimet, hogy a technikáim, az indított rúgásaim, mind pontot érjenek. Ehhez persze nagyon fontos, hogy tudjak megfelelően koncentrálni, és hogy felül tudjak kerekedni minden olyan megpróbáltatáson, ami a versenynapon engem érhet.... Ha ez sikerül, akkor csodás eredményre is komoly esélyem lesz!

Januárban küzdhet Londonért

- A shenzeni verseny olimpiai kvalifikációs viadal is egyben?
- Nem! Az universiade az olimpiai kvótával semmilyen kapcsolatban nincsen, nem kvalifikációs verseny. Ettől függetlenül azonban nagyon törekszem a minél jobb helyezés elérésére. A kvótaszerző kontinens-selejtezőt jövő év januárjában rendezik az oroszországi Kazányban. Ott az első három helyezést elérő versenyző fog repjegyet váltani Londonba.