Csapatban aranyat hoztak el Marosiék

Írta:  2011.08.01.
Csapatban brillírozott Marosi Ádám az angliai öttusa Európa-bajnokság váltóversenyében. Az eredmény? Mi más lehetne, mint aranyérem! Így el is homályosult a kevésbé sikerült szombati egyéni szereplés emléke.
Nagyszerű sportember Marosi Ádám!
Amint arról portálunk is beszámolt, a kerületünkben élő világbajnok öttusázótól az egyéni versenyben furcsa bírói ítélet vette el a jó szereplés és esetleg a győzelem lehetőségét. Marosi nem sokat búslakodott. Köszönhetően Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitánynak - aki amellett, hogy lelket vert a letört versenyzőbe, azt is közölte vele, hogy így nem lehet befejezni egy Európa-bajnokságot -, végül rajthoz állt a hétfői váltóversenyben. Megérte!

Minden tusában tartoltak a magyarok

Azok után, hogy a hölgyek váltóversenyében Magyarország diadalmaskodott, a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence összeállítású férficsapat is aranyérmet szerzett.
A mieink remekül vívtak, és megnyerték vívást, valamint a 3x100 méteres úszást is. Ez már előrevetítette a szép eredményt. Szerencsére a szombaton rosszul zárult lovaglásban sikerült megőrizni a vezető pozíciót, így a lövészetekkel tarkított futásnak elsőként vághattak neki. A 3x2000 méter során fokozatosan növelték előnyüket, köszönhetően annak, hogy mind Demeter, mind Marosi, mind pedig Kasza nagyon jól lőtt.

Marosi Ádám Eb-aranynak örülhetett

Tavaly Debrecenen is a magyar váltó győzött, így válogatottunk címvédő győzelmet aratott. Igaz ez még akkor is, ha tavaly Marosi és Kasza mellett nem Demeter, hanem Németh Róbert volt a harmadik csapattag. A két hétfői diadal révén a magyar válogatott végzett az első helyen az éremtáblázaton, három arany és egy ezüstéremmel. 
Öttusázóink következő nagy megmérettetésére nem kell sokat várni, szeptember közepén ugyanis következik a világbajnokság, Kairóban.