Új bajnokság előtt a SZAC

Írta:  2011.08.13.
Immár egy hónapja zajlik az 1908 SZAC KSE labdarúgóinak felkészülése az új szezonra. Az együttesért szorítók számára jó hír, hogy a tavaly aranyérmet szerző játékoskeret lényegében együtt maradt, sőt, a fiatalokhoz visszatért a SZAC élő legendája, Muraközy Tibor is.

Gőzerővel készül a következő bajnoki évadra az 1908 SZAC KSE. Miután a felnőtt csapat tavaly megnyerte a BLSZ II/1. osztályát, idén már a BLSZ I/B-ben indulhatnak majd.
- A tavaly bajnoki címet szerző gárdából csak egy játékos távozott, gyakorlatilag tehát együtt maradt a sikercsapat - tájékoztatott Pintér Béla, az 1908 SZAC KSE elnöke. - A kispadon sem történt változás, továbbra is Maráczi János irányítja majd a társaságot. A nyár folyamán hét labdarúgót igazoltunk, így jelenleg 43 fős felnőtt-kerettel rendelkezünk. Ez a nagy létszám azért szükséges, mert a BLSZ IV. osztályába is nevezni szeretnénk egy csapatot. Így az első csapatból kimaradó játékosaink számára is rendszeres játéklehetőséget tudunk biztosítani.

Ismét a Thököly út lesz a hazai pálya

Az elmúlt években a SZAC nem a megszokott, mindenki által ismert Thököly úti pályán játszotta hazai mérkőzéseit. A 2011/12-es bajnoki idényre azonban hazatérnek a kék-feketék.
- A vezetőség előzetes tárgyalásainak, és a kerületi önkormányzat támogató hozzáállásának köszönhetően az edzéseket és mérkőzéseket egyaránt a Thököly úti pályán tudja megrendezni az egyesület - mondta örömmel Pintér Béla. - Ez a lehetőség remélhetőleg az újonnan megalapított, május óta edzésben lévő U17-es korosztály számára is előnyösebb lesz majd, hiszen a kerület központjánál található sporttelep megközelíthetősége lényegesen könnyebb.
 


Muraközy Tibor (jobbra)

Muraközy Tibor újra szerepet vállalt

Az idén márciusban kerületi díszpolgári címet kapó Muraközy Tibor 76 éves kora ellenére korántsem otthonülő nyugdíjas. Sőt, olyannyira aktív, hogy Pintér Béla tájékoztatása szerint ősztől ismét munkába áll a SZAC most alapított utánpótlás-csapatánál.
- A csapataink mellett dolgozó edzők nagy hangsúlyt fektetnek a közösség kialakítására, a tartalmas, hasznos időtöltés megszervezésére és a tapasztalatok átadására. Különösen fontos ez a fiataloknál, akik számára muszáj megmutatni, hogy milyen nagy múltú klubról van szó. A SZAC-hoz való kötődés kialakulását segíteni fogja, hogy Muraközy Tibor az 1908 SZAC KSE tiszteletbeli elnöke elvállalta a fiatalokkal való folyamatos foglalkozást és rendszeresen jelen lesz az U17-es csapat mérkőzésein is. Mi pedig biztosak vagyunk abban, hogy Tibi bácsi jelenléte lendíteni fog majd utánpótlás-csapatunk szereplésén és növelni fogja a fiatalok SZAC-os elköteleződését - adott hangot reménykedésének az egyesület elnöke.
 


Pintér Béla (balra) és Muraközy Tibor

Háromból hat

Jelentős, pozitív irányú változás még az egyesület háza táján, hogy a 2011/12-es évadtól megkétszerezi a különböző bajnokságokban induló csapatai számát a SZAC.
- A tavalyi háromhoz képest ősztől már hat csapatunk lesz jelen a különböző pontvadászatokban - büszkélkedett Pintér Béla. - Már említettük az utánpótlás-csapatunkat, valamint a két felnőtt gárdát. Ezeken kívül lesz öregfiúk-csapatunk, sőt, már van is, hiszen tavasztól együtt edz a társaság és nemrégiben megnyertek egy háromcsapatos öregfiúk-tornát Alsónémedin. A bajnokság kezdetére létrejön a SZAC veterán csapata is, amelyben az 55 év feletti labdarúgók szerepelhetnek. Ezek mellett természetesen megmaradt a régóta létező old boys csapatunk is, sőt, a veteránok és az old boys között átjárás is lehetséges lesz.