A gyermekek kezdték, ma már az anyukáik is fociznak

Írta:  2011.08.14.
Az utánpótlásnál kellene kezdeni! Olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, hogy mára közhellyé laposodott. Pedig igaz: a képzést a legifjabbaknál kell elkezdeni ahhoz, hogy egyszer végre régi fényében tündököljön a magyar labdarúgás.
A gond azzal van, hogy amilyen sokan beszélnek a gyerkőcök képzésének fontosságáról, olyan kevesen vannak, akik érdemben tesznek is érte valamit. A kevés kivétel egyike a Ferencváros és a Csepel korábbi NB I-es játékosa, Bubcsó Norbert, aki a Lőrinc United FC elnökeként, egyben edzőjeként a legkisebb gyermekekkel igyekszik megszerettetni a focit.


Bubcsó Norbert egy híján ötven alkalommal játszott az élvonalban
 - Egyesületünk, a Lőrinc United FC három éve működik - felelte portálunk érdeklődésére Bubcsó Norbert. - Jelenleg a legfiatalabb korosztályokkal, vagyis az 5-12 éves gyermekekkel foglalkozunk. Amint a nevünk is mutatja, maximálisan kötődünk a kerülethez, edzéseinket is a városrészben tartjuk. Nyáron a Thököly úti füves pályán, télen pedig teremben és fedett műfüves pályán gyakorlunk.

A sport és a testmozgás népszerűsítése a fő cél

Az edzések mennyisége életkortól függően változik. A legkisebbeknek heti két alkalommal van edzés, míg a nagyobbak részére három gyakorlás van egy héten. A tréningek mellett természetesen tornákon és
a korosztályos bajnokságokban is részt vesznek a Lőrinc United csapatai.
- Az egyesület elsődleges célja a gyermekek képzése, tágabb vonatkozásban pedig a foci, és a sport népszerűsítése - szögezte le az egykori kitűnő középpályás. - Láthatóan rossz irányba halad a társadalom és a sport kapcsolata, különösen a fiatalokat nehéz ma már rávenni a rendszeres testmozgásra. Ezen úgy kívánunk segíteni, hogy programjainkba igyekszünk bevonni a családtagokat is. Közös programokat szervezünk, mint például a tavaly elindított családi focihétvége, ahol
gyermekek, felnőttek, fiúk, lányok, nagyszülők, ismerősök focizhattak egymással. Rendszeresen járunk együtt válogatott-meccsekre is, és nyitottak vagyunk más sportágak irányába is. Nemrégiben például közös golfozást szerveztünk. Az idei évtől pedig, igazi kuriózumként, az édesanyák számára is szerveztünk rendszeres fociedzést. Nagyobb sikere volt, mint azt előzetesen gondoltuk volna!


Toborzó

Kedves Szülők!
Augusztus 23-24-25-én délután 15.30-17 óráig nyílt labdarúgó edzéseket tartunk, amelyre - óvodás kortól kezdve az 1999-es születésűekig bezárólag - minden sportolni szerető fiút és lányt szeretettel várunk!
Ha szeretsz mozogni, ha szereted a csapatjátékot, ha szeretnéd kipróbálni magad, és a számítógépes foci helyett szeretnél egy valódi játék, valódi szereplője lenni, nálunk a helyed!
Gyere focizni a Lőrinc United FC csapatába!
Nyílt nap és toborzó: augusztus 23-24-25., délután 15.30-17 óráig. Helyszín: Thököly út 5. (A Lőrinci Sportcsarnok mellett.) A focicipőt ne hagyd otthon!
Bővebb információ: Bubcsó Norbert edző (+36-70-383-5400), és Kardos Zsolt edző (+36-20-946-9363).